Hva er meningen med den Calla Lily Flower?


Hva er meningen med den Calla Lily Flower?

Gjennom historien har de fleste blomster blitt brukt til å formidle ulike følelser. Calla lilje er en blomst som er begavet til å uttrykke renhet, sympati eller takknemlighet. Selv om de kommer i mange farger, ikke betydningen ikke forandre seg med hue. Gamle romerne ofte holdt Calla liljer i potter inne i huset. Når de blomstret, ble det ansett for å være et signal om den kommende våren.

Innkjøp Calla Lilies


Calla liljer er tilgjengelig i nesten like mange nyanser som roser og kan gis som potteplanter som kan til slutt bli plantet utendørs. De har en usedvanlig lang levetid som snittblomster og ser ganske dramatisk og eksotisk i blomsterdekorasjoner. Hvit og rosa blomster er svært populære for bruk i både bryllup og begravelser.

Hvis du trenger en stor mengde kutt Calla liljer, gjøre avtaler på forhånd, som de fleste blomsterbutikker generelt har et begrenset lager av dem til enhver tid. Jordstengler eller knoller kan fås fra hagen forsyne butikkene.

Økende Calla Lilies


Calla liljer er lett å vokse fra jordstengler. Jordstengler er bulblike konstruksjoner under anlegget. Anlegget produserer mer av disse "pærer" i håp om at de vil vokse inn i nye planter.

Ved hjelp av en liten sparkel, skille jordstengler fra morplanten og flytte til et nytt sted. Etter flytting, holde jorda fuktig. Overwatering vil resultere i råtnende av jordstengler.

Aldri kresen, kan disse blomstene overleve i de fleste jordtyper, forutsatt at klimaet er fuktig. Plantene krever svært lite stell og kan blomstre året rundt under ideelle forhold. Calla liljer er produktive og blir behandlet som ugress i mange av sine hjemland, hvor de trives i våtmarker.

Genus og arter


Calla liljer er verken i Calla slekten, de er heller ikke liljer. Calla lilje er mye brukt navn på Zantedeschia slekten og Myrkonglefamilien familien. De er innfødt til Afrika og er ofte ryddet bort for å gjøre plass til landbruket sysler. I Afrika blir de sett på som litt mer enn en interessant luke. Det finnes minst 28 forskjellige varianter av anlegget.

Advarsel


Alle Calla liljer er giftige, med røttene som inneholder den største mengden av toksin. Planter skal oppbevares utilgjengelig for små barn og kjæledyr. Ved svelging, kontakt akuttmedisinske fagfolk umiddelbart.

Symptomer på eksponering omfatter irritasjon og / eller hevelse i munn, akutt oppkast, brenning av øyne og diaré. Det er en alvorlig risiko for luftveis innsnevring.

Historie


Calla lilje har spilt en viktig rolle i kunsten; mange kjente artister har brukt blomsten som et tilbakevendende motiv i mye av sitt arbeid. Sigmund Freuds arbeid innen psykiatri knyttet bloom utseende til kjønnsorganene, og kunstneren Georgia O'Keefe avbildet blomstene ofte og på en slik måte at hennes arbeid ble tolket til å være seksuell. Ved tidspunktet for den store depresjonen epoken, hadde hun blitt kjent som "Lady of the Lilies". Til denne dag, Calla liljer fortsatt bærer betydningen av å være en svært personlig og sensuell blomst.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!




Relaterte artikler