Hovudside

Kan du redde et tre som har vært utsatt for Weed & feed?

by Walther

Kan du redde et tre som har vært utsatt for Weed & feed?

Som en kombinasjon hagestell produkt, Weed & Feed, produsert av Bonide, bidrar til å stoppe ugressfrø fra spirende i gresset samtidig som det gir næring til plenen din. Selv om dette kan hjelpe deg å opprettholde sunn gress i hagen din, betyr det ikke behandle trær på samme måte. Mange trær, blant annet eple, lønn og selje, er følsomme for ugressmidler ofte brukt i ugressmiddel-gjødselprodukter. Hvis Weed & feed uhell sprer nær eller på din treet, handle raskt for å redde forgiftet treet.

Alder er en faktor


Unge trær har en tendens til å være mer utsatt for Weed & feed forgiftning enn eldre trær, selv om enda eldre trær kan bukke under for ugressmiddel. Mange ugressmidler kan bo i jorden for mer enn et år, noe som betyr trærne fortsette å få doser av den kjemiske hver gang de trekke fuktighet i fra jorda. Unge trær kan vise umiddelbare tegn på skader, men eldre trær kan ta litt lengre tid å vises svekket av ugressmiddel.

Leter du etter symptomer


Trær vanligvis viser de første tegn på problemer i sine blader, men symptomene varierer avhengig av hvilke ugressmiddel er til stede i produktet ditt. Når de har blitt utsatt for Weed & Feed, kan bladene begynner å krølle seg, blir brune eller falle av. Selv om de holder grønne, kan de se forvrengt eller liten. Noen blader kan vokse på tykke stilker eller utvikle en læraktig utseende.

Redde treet


Når du først begynner å merke symptomer på skader i treet, handle raskt for å rense jorden og gjør det sunt for din treet igjen. Et par metoder kan hjelpe deg å spare din treet. Påfør aktivt kull, opp til 2 pounds for hver 100 kvadratmeter med bakken rundt treet, snu den ca 6 inches i jorda. Dette fungerer best når du har installert Weed & feed men før du har vannet det dypt - som regel en eller to hver vanning eller regner. Kullet absorberer og deaktiverer ugressmiddel slik at det ikke vil føre til ytterligere skade. Alternativt, begynne å vanne treet mer enn vanlig for å hjelpe ugressmiddelet leach så dypt ned i jorda at det er under din treets rotsystem. Vann treet minst tre ganger per uke, noe som gjør at jorda er fuktig minst 4 inches under overflaten, inntil treet viser tegn til bedring.

Ikke gjør samme feil to ganger


Et par tips kan hjelpe deg å unngå å skade treet med fremtidige Weed & Feed applikasjoner. Ved sprøyting en flytende ugressmiddel-holdige produkter, velg en dag med lite eller ingen vind å hjelpe deg å fokusere sprayen bort fra treet. Bruk granulerte produkter når det er mulig, fordi de er mindre tilbøyelige til å drive under treet kalesjen og på sin rotsonen. Gi din treet god plass når du spre produktet, eller bruke en dråpe spreader i stedet for en roterende spreder som slenger granulater i alle retninger. Hvis du må bruke en roterende spreder, velge en som har en innebygd vakt. Disse vaktene er utformet for å stoppe sprederen fra kringkasting i én retning. Ment for bruk rundt blomsterbed og innkjørsler, de også bidra til å holde ugressmiddel borte fra trær.