Hovudside

Hvordan montere takrenner på et tak

by Walther

Takrenner er en viktig del av utsiden av ethvert hjem. De fange regn som det faller og leder den vekk fra bakken rett under taket. Ved å holde vannet borte fra disse områdene, kan du beskytte livet av fundament og holde vann siver inn i noen sprekk mellom huset og skive. Monterings takrenner kan virke som et stort prosjekt, men belønningen for å ha dem vil langt oppveier den tiden og kostnadene ved å installere dem.

Bruksanvisning


•  Marker det høyeste punktet på takrennen på kanten av taket. Deretter markere slutten av rennesteinen på taket hjørne. Skråningen av en takrenne bør være 1/2 tommers for hver 10. meter. Knipse et kritt som i mellom disse punktene for å lage en rett linje.

•  Finn rafter rails på taket. Lag et merke på plasseringen av alle andre rail på din kritt lignende. Dette er hvor du vil plassere parentes. Bor styrehull ved hjelp av 1/2-tommers bit for skruene på disse merkene.

•  Skru brakettene inn i angitt sted ved hjelp av drill og ettersleps skruer. Sørg for at brakettene er festet til taket.

•  Legg et stykke takrenne på toppen av brakettene. Før dette, vil du trenger å kutte rennesteinen til lengde, feste endestykker til rennesteinen og skjære ut hull for eventuelle nedløpsrør. Roter takrenne mot huset til det klikker på til sted.

•  Bor et pilot hull gjennom braketten og inn i rennesteinen med en 3/16-tommers bit. Skru takrenne på brakettene ved hjelp av 1-tommers-lange maskinskruer og flens mutter. Fortsett å installere resten av rennene på denne måten.

Tips og advarsler


  • Prøv å holde lengden på takrennen til 10 meter eller mindre. Noe lengre enn 10 meter, og du mister noen strukturell integritet. Bruk noen vanntett fugemasse for å dekke eventuelle sømmer der to stykker av gutter møtes.
  • Sørg for at du installerer nedløpsrør etter at du har installert rennesteinen til taket. Ellers vil takrenner ikke lede vann hvor som helst, og du vil ikke ha løst problemet.