Hovudside

Hvordan Design en formell engelsk Rose Garden

by Walther

Designe noen form for hage er vanskelig, men enda mer så når du utformer en formell engelsk rose garden. Disse typer hager er svært komplisert, ornamentert og full av forskjellige roser. Linjene er sjelden rett, men i stedet har en tendens til å være buet og springende eller i geometriske mønstre. Mange ting går inn i utformingen av en formell engelsk rose garden foruten roser, og alt må vurderes. Egypterne var de første til å bruke matematikk ved utforming av hager, og grekerne var de første til å ta hensyn til arkitektur av bygningene rundt hagen. Alle disse tingene er filtrert gjennom årene til å bli en del av en formell hage.

Bruksanvisning


•  Velg et sted å begynne å designe den formelle rosehagen. Sørg for at plasseringen er i full sol, og har rik jord som er godt drenert. Ta målinger av området med et målebånd og deretter overføre dem til din millimeterpapir. Bruk plassen på millimeterpapir for å symbolisere den ene foten. Hvis området er 12 av 12 meter, kan hver av rutene representerer seks inches. Dine horisontale linjer vil være 24 plasser sluttet med de vertikale linjer med 24 plasser. Gjør dine linjer med blyant og linjal eller en vinkel.

•  Bestem hvor mange senger du ønsker å ha i området tildelt. Det er lettere å utforme senger rundt kantene av området. De fleste formell engelsk rose hager følge grensene til hagen, men sengene selv er sjelden rett. Stedet de kan kurve eller være i et geometrisk mønster. De bør alle være symmetrisk. I din tildelte område, kan det være lurt å trekke i fire senger rundt kanten som har noen buede linjer. Bruk linjal, vinkel og et kompass for å sørge for at de er akkurat det samme. Det kan være en stor plass i sentrum av hagen.

•  Bruk veggene i bygningene som grenser, hvis hagen ligger mellom to bygninger. Ofte, en formell engelsk rosehage har en ramme eller til og med vegger rundt det. Hvis det ikke er vegger, stable stein eller murstein for å opprette en. Tre gjerder gjør en god ramme, eller plante hekker rundt i hagen. Buksbom er en flott ting å bruke for en kant fordi den vokser svært tett og er også lav vekst. Det kan festes til en flott hekk. Trekke i grensene og skape en nøkkel for din graf detaljering alt du putter i. Hvis du skal bruke buksbom, farge grensene med en mørk grønn farget blyant og lage en firkant av grønt i din nøkkel og skrive buksbom ved siden av den.

•  Tegn stiar mellom sengene eller går til sentrum til et fokuspunkt. Baner ofte kjøre gjennom hagen senger og alle gjennom hagen i en formell rose garden. Veier kan være svingete og selv bli plassert i en labyrint. Lag stier fra små steiner, eller lå store flate steiner. Du kan også helle betong for å lage baner. Selv mulch kan legges for å lage en sti. Hvis du bruker steiner, farge stiene en hvit eller grå farge og legg den i din nøkkel. Hvis du bruker mulch, farge stiene brun.

•  Inkluder en plen. Nesten alle formelle rosehager har en vakker, frodig, grønn plen et sted. Det kan være rundt kantene eller i midten; dette er i midten. Farge i den gresskledde området med plen grønn farget blyant og sette den på nøkkelen din graf. Ved utforming der plenen skal være, sørg for at det ikke kommer til å være for vanskelig å klippe på grunn av sin form.

•  Legg interessante eller spesielle måte til hagen, som renessansen gartnere som tok note av greske hager. I dag er mange formelle engelsk rosehager inneholde dammer, fontener eller en dam med gullfisk. Få en katalog som inneholder hage tilbehør og plukke fra sol ringer, statuer, hagenisser, fugl bad og stirrer baller. Noen engelske hager har en orientalsk tema med pagoder og lanterner. Et espalier eller en arbor kan inkluderes eller en hageporten. Sørg for å inkludere et sted for å nyte hagen. Plassere en benk, stol eller bord i hagen. Plassere disse alt på grafen.

•  Velg rosene til anlegg. Det finnes mange forskjellige typer roser å plassere i en formell engelsk rose garden. De fleste hager av denne typen gruppe roser i samme farge og lage regnbuer av farge i sine blomsterbed. Alltid være sikker på å plassere de høyere roser i ryggen av sengene og gradvis komme frem med de kortere varianter. Plukk fra hybrid te roser, gamle arter roser, florabunda roser, busk roser, gamle kål og mose roser, David Austin roser, miniatyr roser og mange flere.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke fargede markører i stedet for fargeblyanter og til og med fargestifter til å gjøre landskapet design.
  • Starter alltid ut med en vanlig blyant, slik at du kan slette eventuelle feil eller endringer, deretter farge senere.
  • Gå til din lokale planteskole og snakke med folk som jobber der. De vil gjerne gi deg råd om hvordan du oppretter en formell engelsk rose garden og kan selv ha noen gratis litteratur om det. Bare sørg for å gå på en tid da de ikke er veldig opptatt.
  • Være praktisk når du utformer en hage. Selv om formell engelsk rosehager er ytre og intrikate i design, være sikker på hva du designe kan oppnås. De fleste av de formelle engelske hager som gir turer eller som er på hage show på TV har en haug med gartnere som tar vare på dem. Sørg for at du kan ta vare på det du designe. Mindre hager trenger å være litt enklere enn en større hage kan være.
  • Ikke søppel hagen med statuer og andre gjenstander. Plassere dem i områder der det er en plass ikke fylt med en rose eller på kantene av hagen hvor de kan bli sett.