Hovudside

Hvordan å dyrke dine egne Datoer

by Walther

Hvordan å dyrke dine egne Datoer

Datoer vokse på daddelpalmer, som er trær som kan nå opp til 100 meter i høyde. Håndflatene er innfødt til Midtøsten og trives i klima med varme, tørre somre. Datoer vil ikke vokse bra i de fleste områder av USA, men kan overleve i enkelte deler av California og Florida. Voksende dine egne datoer krever riktig vanning og gjødsling av dine trær. Du kan samle frukten selv før trærne er for høye til å trygt nå de kronene med en stige.

Bruksanvisning


•  Grav plantehullet på våren eller høsten, noe som gjør det 3 meter bred og tre meter dyp. Plant en mannlig og en kvinnelig håndflate for å sikre pollinering, avstand trærne 30 meter fra hverandre. Planting området bør være i full solen.

•  Sjekk bunnen av hullet for stående vann før planting. Hvis det blir stående vann, er grunnvannsspeilet for høyt, og du må velge et annet sted.

•  Senk håndflatene i sine planting hull. Fyll hullene med jord rundt røttene til palm er plantet i samme høyde det var i barnehagen beholder. Vann til jorda legger seg. Fortsett vanning 15 ganger per år eller mer, hvis det er tørke i ditt område.

•  Påfør palm gjødsel til jorda rundt trær med en hastighet på 1 1/2 kg. per 100 kvadratmeter. Gjenta påfør hver sjette uke i vekstsesongen, etter anvisningen på pakken for søknad. For organisk vekst, gjelder kompostert gjødsel en gang i året med en hastighet på £ 40. per tre.

•  Skjær tilbake noen tørket ut eller døde blader i høst med hagesaks. Dekk dato frukt med papirposer sikret med gummistrikk når frukt skjemaer for å unngå skader fra regn. Plukk datoene når de er på fuktighet scenen du ønsker. Jo lenger du lar dem til å modnes, jo tørrere de vil bli.