Hovudside

Min Taiwan Moss Slår Just Brown & Green Deler Ikke Grow

by Walther


Taiwan mose er en vannplante. Det kan dyrkes i en tank alene, sammen med andre vannplanter eller i et akvarium som inneholder akvatiske dyr. Når deler av Taiwan mose blir brune og de delene som forblir grønne stopp vokser, er det mest sannsynlig på grunn av en kombinasjon av problemer. Disse problemene kan også være skadelig for andre tank innbyggere og bør utbedres raskt.

Fosfater


Høye fosfatnivåer i vannet er den mest sannsynlige årsaken til brune blader på Taiwan mose. Det er enda mer sannsynlig når mosen er plantet i et akvarium som også inneholder fisk. Fosfat er ofte til stede i vann fra springen og Omvendt osmose Flaskevann. Råtnende organisk materiale i tanken slik som plante blader og fiskefôr øke fosfater til nivåer som er skadelige for planter og fisk. Endre vann og støvsuge underlaget. Fjerne 20 prosent av vannet fra tanken. Bruke et akvarium underlaget vakuum eller sug å fjerne råtnende materie fra tanken gulvet. De er solgt i akvarium forsyne butikkene.

Filtrering


Fjern vannfilteret fra tanken, kaste bort den gamle filtermateriale og rengjør filterhuset grundig. Filtrere vannet gjennom et skittent vann filter og skitne filtermateriale vil legge til allerede høye fosfatnivåer. Ta filterhuset og rør fra hverandre og rengjøre dem grundig under rennende vann fra springen. Bruk en flaske børste til å skrubbe innsiden av rørene om nødvendig. Ferskvann bør være tilstrekkelig for å rense filteret. Det bør ikke være noe behov for anvendelse av potensielt giftige materialer. Sett filterhuset og rør sammen igjen, setter frisk filtrering materiale og plasser filteret tilbake i tanken. Re-fylle akvariet med vann som har fått lov til å sitte i 24 til 48 timer eller vann som har hatt klor fjernet. Sørge for at den nye vanntemperaturen er innen noen få grader av temperaturen på vannet i tanken.

Temperatur


Vannet er for kaldt vil føre til de grønne delene av Taiwan mose for å slutte å vokse. Opprettholde vanntemperaturer mellom 75 og 82 grader F. Taiwan mose vil fortsette å vokse i vanntemperaturer på 82 ° C eller litt over, men bladene vil være mindre og i avstand lenger fra hverandre på stilkene. Legg et akvarium varmeapparat til tanken om det ikke er ett allerede finnes eller justere temperaturinnstillingen hvis det er en varmeovn i tanken. Justere temperaturen veldig gradvis for å unngå sjokkerende planter og fisk hvis de er tilstede i tanken.

Belysning


Utilstrekkelig belysning vil føre til de grønne delene av Taiwan mose å slutte å vokse eller vokser svært sakte. Bladene som vokser ut vil være usedvanlig liten og blek grønn. Sørg for at lyskilden er passende for plantevekst. Det er akvarium lys som er spesielt utviklet for å fremme plantevekst. Full spectrum lysstoffrør ligne naturlig sollys. Sørg for at lyskilden avgir lys i den røde spektrum. Hvis lysrør blir brukt, endre dem hver seks til tolv måneder for å opprettholde jevn lyseffekt.