Hovudside

Slik fjerner aluminium flekker fra glass windows

by Walther

Aluminium flekker på glassvinduer vanligvis er et resultat av vann drypper ned aluminium vindu trim, ytterkledning, møner og takrenner, som leach aluminium i vannet. Når det drypper sprute ut vinduer, overfører de aluminiumet til glasset. I tillegg kan aluminium overføring oppstå når aluminiums verktøy eller gjenstander uhell ta kontakt med vinduer. Aluminium flekker gi vindusglass et mørkt eller sølv stripete utseende. Heldigvis, utlutet aluminium sitter vanligvis på overflaten av glasset, og bryter opp enkelt ved eksponering for en svak syre og / eller lett skrubbing.

Bruksanvisning


•  Rengjør glassvindu med glass renere og en nal. Spray øverst i vinduet, feie gummi eller silikon kant av nalen fra den ene siden til den andre, og deretter ned for å samle det skitne vannet. Tørk av nal med en klut og gjenta over og ned hele vinduet.

•  Fyll en sprayflaske med like deler av eddik og vann.

•  Spray eddik og vann løsning på flekken og gni aluminium på flekken med en klut for å overføre aluminium til din klut. Hvis du har doble hang skyvevinduer som hekt fra rammen for å ligge flatt for rengjøring eller vinduer som du kan fjerne fra vinduskarmen, lå glassvinduet flat, spray overflaten, vente 10 minutter for løsningen å suge inn i flekken , deretter gni med en klut.

•  Rub ufortynnet eddik eller et løsningsmiddel, så som isopropanol, på flekken hvis eddik-vann-løsningen ikke fjerne den.

•  Skyll vinduet rent med vann når du er ferdig og nal bort overflødig å gi den en fin glans. Følg opp med glass renere hvis ønskelig.

Tips og advarsler


  • Hvis du arbeider med en tøff aluminium flekken, bruke en kommersiell glass flekkfjerning produktet på flekken, vent 10 til 15 minutter - eller lenger hvis anbefales av produsenten - for produktet for å bryte opp flekken. Tørk bort produktet og flekken med en myk, mikrofiberklut, skyll og nal; eller, om nødvendig, skrubbe området forsiktig med en slipende, glass-godkjent skurerondell eller skrape med et barberblad skrape før du skyller bort produktet og fjerne overflødig vann med nal.
  • Bruk aldri slipemidler eller sterke rengjøringsmidler på glass som gjør det kan etse glasset.