Hovudside

Pryd Pepper Planter

by Walther

Pryd Pepper Planter

Potteplanter kan ofte være vanskelig å ta vare på, spesielt de som blomstrer eller gi frukt. For anlegg som ikke produserer blomster, bare forblir løvverk det samme og tilbyr ingen variasjon i form av farge. Pryd pepper planter, med sine paprika i sterke farger, er et godt alternativ til de vanskelige å telt og ensfargede potteplanter.

Varianter


Det en rekke varianter av dekorative paprika. Noen er dyrket for bruk av paprika seg, særlig varianter som er ekstremt varme på tungen. Andre paprika dyrkes for sin farge. Paprikaen på en tricolor pepper plante spenner fra lilla til rødt, oransje og gult. Den sorte perle pepper plante gir runde, dype rød paprika som vises nesten svart. Det er en pryd pepper plante for ethvert behov.

Bruksområder


Dekorative paprika kan dyrkes inne eller ute. I et utemiljø, kan plantene plasseres i blomsterbed, grenser, eller, for spiselige varianter, i hagen. Innendørs planter kan plasseres hvor som helst for en sprut av sterke farger. De fleste dekorative paprika dyrkes for sin overflod av levende farger heller enn til bruk i matlaging, og de er en populær dekorasjon i løpet av høytiden i desember.

Dyrking


Ved planting i grenser eller senger utendørs, plassanlegg ca 14 inches hverandre. Hvis du starter fra frø, plante om våren for pepper opptreden i sommer gjennom høsten. Frø kan også startes innendørs, eller i et drivhus, i juli for at disse paprika å vises i desember. Hver prydplantesort varierer i mengden av paprika den produserer, og mange plante eiere forkaste pepperplanter etter at planten slutter å produsere.

Omsorg


Utendørs dekorative paprika krever svært lite omsorg. De trives best i solfylte steder og kan nå opp til 18 inches i høyden, avhengig av variasjon. Å holde dem over vinteren, bringe dem innendørs. Plantene skal vannes regelmessig for å holde på fuktigheten i jorda. Gjødsel kan brukes på pryd paprika å holde tritt vekst og pepper produksjon.

Betraktninger


Hvis små barn eller dyr, er i hjemmet, plassere dekorative paprika utenfor rekkevidde. Ikke bare er noen paprika ekstremt varme, de kan være giftig for dyr og mennesker. Når du kjøper en potte ornamental pepper som kan brukes til matlaging, være oppmerksom på at enkelte butikker spray disse plantene med insektmidler som er skadelig ved svelging.