Hovudside

Hvordan å matche fargene og Pots i Container Garde

by Walther

Med huseiere nedbemanning til hytter med dekk eller bare bestemmer seg for å legge mer tekstur og struktur til hagen, er container hagearbeid blir mer viktig for gartneren. Beholdere har fått billigere de siste årene med bruk av nye materialer. Ikke bare er de billigere, men lettere, slik at den gjennomsnittlige gartner kan flytte dem rundt som sesongen, design ideer eller fancy streik. Du ser glamorøse beholdere og planter i magasiner og vil gjerne ha vakre stykker av økende kunst i hagen din eller på dekk. Men bildet ble tatt i Hawaii og du bor i Maine. Fortvil ikke. Du kan ha den samme form for øye-stopper arrangementer på huset ditt hvis du bare vet noen regler for container hagearbeid.

Bruksanvisning


•  Plukk ut planter som har de samme behovene vann og gjødsel, slik at noen ikke får overwatered og andre tørke opp og se ut broom halm. Være forberedt på mer vedlikehold hvis du bruker potter. De trenger mer vann fordi de tørker ut raskere i solen. Lær noen grunnleggende om plantene du velger, og deretter gå videre med design.

•  Kombiner farger eller ikke. Du kan ha en monokromatisk pott av blomster (alle blå) eller ulike nyanser av samme farge (rosa til rød til lilla); eller velge komplementære farger overfor hverandre på fargehjulet (dyp lilla stemorsblomster og oransje ringblomster med gule zinnias).

•  Match planter med potter. Stiler kan matche. Bruk meksikanske keramikk med meksikansk lyng, franske urner med lavendel og urter eller italiensk keramikk med italienske geiter hodet.

•  Bruk forskjellige greener. Ikke glem at grønn er en farge, også. Det er en interessant farge med en million variasjoner, variegations og teksturer. Bruk chartreuse Coleus med lilla søtpotet vinstokker med grå støvete miller. Blande farger, teksturer og blad former.

•  Se etter kontrast. Bruk blanke blader i matte potter, matte blader i blanke potter. Matche dine blomster med ditt interiør. Bruke håndflatene hvis du har palmeblader på dine utendørs eller innendørs puter. En god måte å designe en pott er å plukke ut den potten du elsker, så fortsette å prøve forskjellige planter i potten. Ikke fjerne dem fra deres barnehage potter, bare ordne dem til du ser hva arrangement du vil. Må huske på at du vil endre blomster minst årlig, så hvis du ikke liker hva du legger sammen dette året, kan du endre det snart.