Hovudside

Arizona asketrær for Texas

by Walther

Arizona aske (Fraxinus velutina), også kalt fløyel aske, bærer læraktig, hårete fløyel-undersided blader. Native til den amerikanske Southwest og nordlige Mexico, er dette tre hører hjemme i highland ørkenen i det vestlige Texas. Det tåler varme, vinter kulde ned til -10 F og tørke selv om det er raskt voksende og kortvarig. Den modnes ca 30 til 40 meter høy og bred, og bladene blir gule før den falt i høst. Arizona aske er ikke anbefalt for østlige Texas grunn av våtere jord og høyere luftfuktighet, spesielt langs gulfkysten, forårsaker død av angrep av boremaskiner eller verticillium wilt.

Fan-Tex


Varemerket navn Fan-Tex er en hann-kjønnet klone av Arizona aske som ikke produserer noen frø i landskapet. Valgt av Eddie Fanick av San Antonio, Texas, og sluppet til gartnere i begynnelsen av 1960, dens mørke grønne blader tolerere tørre vinder godt. Fan-Tex er det mest vanlig dyrket rekke Arizona aske i Texas i henhold til "Sunset nasjonale hagen Book." "Solnedgang Western Garden Book" bemerker at Fan-Tex er et annet navn for Arizona aske sorten kjent som Rio Grande.

Modesto


Modesto er en kultur av Arizona aske som er mer allment plantet i Sør-California, der det utmerker seg i regionens klima og jordsmonn. Modesto er også kraftig i vekst vane og med blanke, grønne blader og gartnere noen ganger plante den i Texas. Det er ikke det beste valget siden altfor våte våren vær anthracnose og verticillium wilt skader dem i henhold til "Sunset Western Garden Book." Faktisk viser publikasjonen fjerne og erstatte syke Modesto med Fan-Tex.

Berrinda


Sorten Berrinda har opprinnelse i New Mexico og ble valgt for sin toleranse av eksepsjonell kald, til så lavt som -15 F. Den vokser med en oppreist skjema 40 til 50 meter høye og opp til 40 meter bred. Berrinda demonstrerer de typiske egenskapene til andre Arizona asketrær, som toleranse av sommeren ørken varme og tørre og alkalisk jordsmonn. Det er best dyrkes vest av en linje fra Amarillo til Odessa og Big Bend, spesielt i høyere heving områder.