Hovudside

Hva er en sisternen Water System?

by Walther

Hva er en sisternen Water System?

En cisterne vannsystem lagrer vannet som er nødvendig for en husholdning i en stor beholder som kan fylles enten fra en lastebil med vann eller med regnvann. Sisterne systemer er vanlig i områder som er utenfor kommunal vann service og har upålitelig godt vann. En 2000-gallon sisterne kan levere en husholdning på fire personer med vann i flere måneder hvis de er sparsommelig med sine vannforbruket.

Typer Cisterner


Tradisjonelle sisterner kan fortsatt sees i mange eldre hus og er vanligvis store betong bassenger som er bygget inn i kjelleren. En sisterne som måler 8 meter bred med 12 meter lang med 5 meter høy kan inneholde over 2000 liter. Mer moderne sisterner er laget av plast og er selvinstruerende, slik at de kan plasseres i en kjeller eller loft eller begravd under bakken. Noen sisterner er plassert på tårnene for å gi vanntrykk.

Bruksområder


En sisterne vann systemet kan brukes på egen hånd i en situasjon hvor det ikke er vann tilgjengelig. Sisterner er også ofte brukt som backup for brønnvannsystemer. Husholdninger med gravde brønner i tørre områder som vanligvis går tom for vann i de tørre månedene av sommeren og bruke sisterner å få dem gjennom til høsten når vannet tabellen stiger igjen. Cisterner brukes også for husdyr og landbruk, og kan være lokalisert i midten av et beite der de lagrer vann fra regntiden for å få dyrene gjennom den tørre årstiden.

Problemer


Udekket sisterner kan være en drukningsfare for små gnagere, hvis rotne organer kan true helsen til drikkevann. Hvis en sisterne utsettes for skade eller lekkasje, kan vann flom kjelleren eller rom hvor sisternen ligger. Cisterner som bruker hardt vann kan utvikle mineralforekomster i rørene som går til eller fra dem over tid. Sisterner i kjellere som opplever svingninger temperatur kan bidra til fuktproblemer i kjelleren som kan føre til råte eller mugg i bjelkene og gulv.

Fordeler


Sisternen vannsystemer er uavhengige av problemer med kommunale vannsystemer. Sisterner kan hjelpe folk å komme gjennom tørkeperioder uten å måtte importere vann eller selv forlate sin bolig på grunn av mangel på vann. På steder hvor vann er dyrt, kan en regnvann-matet sisternesystem spare mye penger.