Hovudside

Slik flytter en Gold Tråd False Cypress

by Walther

Slik flytter en Gold Tråd False Cypress

Gulltråd falsk sypress, eller Sawarasypress "filifera Aurea," er en saktevoksende, pyramideeviggrønn busk med tynne, gylne trådliknende nåler som ofte dyrket som en aksent eller prøven plante. Disse busker kan vokse det valgte området, eller du rett og slett kan være lurt å flytte busk til et nytt sted. Flytte eller transplantere en gulltråd falsk sypress er mulig. Men gjør transplanterer krever forberedelse og planlegging for å sikre busken ikke bare overlever flyttingen, men trives i det nye området.

Bruksanvisning


•  Root-beskjære gulltråd falsk sypress i oktober for en fjær transplanterer. Gå ut 12 inches for hver centimeter av stammen diameter, og skyv spade dypt i bakken for å bryte røttene. Fortsett rundt busken før du oppretter en sirkel. Denne prosessen oppfordrer flere røtter til å utvikle innenfor sirkelen, noe som skaper et sterkere rotsystem.

•  Knytt en snor for å markere hvilken side av busk vender mot nord og plassere en annen streng rundt stammen for å markere plasseringen av jord nivå. Velg en plassering på våren for transplantasjon som gir tilsvarende sollys og grunnforhold for å minske sjokk på busk. Velg en overskyet dag og jobb tidlig om morgenen når det er mulig. Binde grenene av cypress opp med hyssing, hvis de vil komme i veien mens du flytter anlegget.

•  grave et plantehull i den valgte posisjonen i det minste to ganger bredden av roten-beskjæres diameter og med en dybde lik den spadeblad (ca 12 inches). Bare rot sypress planter, normen for busker mindre enn 3 meter høye, vil kreve en forhøyning i midten av hullet til å hvile på. Fjern det busk med litt jord festet dersom anlegget er mer enn 3 meter, og lage et hull i samme dybde og bredere.

•  Flytt ut 3 til 4 inches utover forrige root-beskjæres plassering. Skyv spade dypt ned i bakken og løft forsiktig for å løsne jord. Fortsett rundt cypress busk inntil sirkelen er fullført.

•  Sakte løfter spade og kutte noen røtter fortsatt festet eller vokser ned fra busk rotsystem. Løft sypress fra bakken og rist av jord på røttene.

•  Plasser sypress i det nye hullet umiddelbart for å hindre røttene tørker ut. Spre røttene ut og ned naturlig.

•  Kontroller bakkenivå og legge til eller fjerne jord fra haugen under cypress til jorda merket er minst 1 cm over bakken for å tillate settling.

•  fylle hull noen få inches med den fjernede jord og fast jorda rundt busk røtter med hendene. Ferdig med å fylle hullet, fast jord igjen og deretter vanne området godt for å fjerne eventuelle luftlommer.