Hovudside

Bakepapir Vs. Vokset papir

by Walther

Bakepapir Vs.  Vokset papir

Som navnet antyder, er vokset papir et tynt ark av semi-transparent papir belagt med voks. Husmødre brukte matpapir til å pakke og lagre matvarer før plast brytes og lagring poser ble tilgjengelig. Pergament papir har ingen voks belegg, noe som gjør det til det foretrukne valget for å kle bakeplater og panner.

Bakepapir


Pergament papiret, brukes av seriøse kokker og hjemmeværende både til linje baking panner, eliminerer behovet for smøring. Papiret i seg selv har eksistert i århundrer, og til matlaging formål, er det presset inn ark som går gjennom en svovelsyre bad. Papiret blir deretter skylt og passerer gjennom en maskin som omorganiserer sine fibre for å gi den mer styrke. En endelig belegg av silikon påføres, noe som gir papiret dets slippegenskaper. Tilgjengelig bleket eller ubleket, tåler pergament papir matlaging temperaturer opp til ca 425 grader Fahrenheit, og er miljøvennlig.

Vokset papir


Oppfunnet på slutten av 1800-tallet av Vermont forretningsmannen John Edward Babbitt, er vokset papir som brukes til å pakke inn matvarer, som dekker kjøkken arbeidsflater og kle bake panner. Selv om det kan brukes til linje panner inneholder røren, kan voks smelte hvis papiret brukes til linje cookie ark og andre panner hvor maten ikke helt dekker papiret. Vokset papir er oftest pakket som ruller, og det er også tilgjengelig som individuelle sandwich poser. I motsetning til plastfolie og vesker, voksede papirprodukter bryte ned lett på deponier og gjenvinningsanlegg, minimere deres innvirkning på miljøet.

Spesifikasjoner


En populær bruk for pergament papir kalles matlaging no papillote, som oversettes til "matlaging i en pose." Individuelle porsjoner av hovedrettene, slik som fisk eller fjærkre, er plassert på et ark av pergament, som andre ingredienser, så som urter, smaksstoffer og grønnsaker, tilsettes. Pakkene blir deretter foldet over, forseglet og plassert i ovnen, hvor de blåse opp med damp frigjøres i løpet av bakeprosessen. Denne type mat forberedelse er ikke mulig med vokset papir, som det ikke tåler høy direkte varme fra en ovn.

Betraktninger


Pergament papir og vokset papir kan både brukes til visse oppgaver, herunder fôr beholdere for lagring av bakevarer eller andre matvarer. Ark med voks papir kan sammenkrøllet og plassert mellom cookies for frakt. Du kan bruke enten å fange siktet bakeingredienser og ved hjelp av ark som en trakt, levere råvarer til en bolle. Som voks papir, er pergament papir selges i ruller, men det er også tilgjengelig som individuelle ark til å passe enten firkantede eller runde panner. Pergament papir er dyrere enn voks papir.