Hovudside

Hvordan Grow Yarrow

by Walther

Noe pen, noe grønt, noe sunt, noe morsomt: ryllik, eller achillea millefolium, er alt dette. Ryllik er en flerårig en urt som kan brukes til medisinske og kosmetiske formål. Det tørkede blomster kan også brukes i håndverk. Yarrow produserer en bregne-lignende bladverk og høye stilker som har små hoder av blomster i hvitt, rosa og gul. Ita € ™ s en sprek dyrker og kan brukes i rock hager eller på bankene. Avhengig av forholdene, kan ryllik vokse 2-24 inches høy. Det er egnet for USDA sone 3 til 8.

Bruksanvisning


•  Velg stedet for ryllik. Det gror godt i full sol eller lett skygge. Den beste jorda for dette anlegget er godt drenert og ikke altfor rik. De ikke trives hvis de er over-vannet eller plantet i svært rikt jordsmonn.

•  Plant ryllik er tidlig til sent på våren. Grave opp jorda. Bryte opp klumper av smuss og fjerne steiner og hage rusk. Plante ryllik og dekke med jord. Tamp ned forsiktig for å fjerne luftbobler. Vann for å bosette jorda.

•  Vann ryllik dypt på tilfeldig basis. Dette anlegget har dype røtter og vil finne vann på lavere nivåer i jorda. Yarrow vil råtne hvis jorda holder seg fuktig i lange perioder av gangen. Det trenger ikke noen plante mat og annet enn over vann har ingen spesielle problemer.

•  Begynn å høste ryllik når plantene er i de tidlige stadier av full blomst. Plukk den grønne stilker og blomster på en tørr morgen, knytte dem sammen og henge dem opp ned i en tørr, dim, luftig sted. Hvis du bruker dem for håndverk, henge hver blomst separat.

•  Lagre ryllik når blomstene som ble hengt opp ned er tørre. Fjerne blomster og blader og bryte bladene og stilkene i små biter. Lagre disse i en lufttett beholder. Yarrow fryser ikke godt.

•  Cut planter til bakken i midten til slutten av høsten eller etter den første harde frost. Dele etablert ryllik tidlig på våren eller høsten. Løft anlegget fra jord; dele og plante i nye områder.

Tips og advarsler


  • Hakk noen ung ryllik blader i en salat eller legge til en sandwich for en litt bitter smak.
  • Lage en urtete fra tørket stengler, blader og blomster til en pick-me-up.
  • Gjør en infusjon av ryllik for en hudrensingsprodukt. Legg 1 til 2 ts av tørket ryllik (eller dobbel mengde frisk ryllik) til en kopp kokende vann. La det stå i 10 minutter og deretter press.