Hovudside

Lange, Blomster på stilk

by Walther

Lange, Blomster på stilk

Mens mange blomster lever sitt liv hugging bakken, andre sveve i luften på slanke skudd som nå 3 til 7 meter i høyde. Disse høye blomster låne en følelse av dybde og dimensjon til uansett hvor de er plantet. De fargerike blomster trekke øyet oppover gir hagen et stort, luftig følelse og monumental stammer legge lag av tekstur til landskapet ved å gi et bakteppe for lavere voksende prøver. I tillegg høye blomster gjøre gode uformelle grenser eller sesong skjermer, effektivt definere grensene for eiendommen.

Ettårige


For et show av ren farge rundt hekker, dekk, terrasser og verandaer, inkluderer høytflyvende årbøker som løvemunn, lager, solsikker og blomstring tobakk i din våren planting. Mens disse blomstene vare i en sesong bare, de er produktive bloomers som vil fylle tunet med iøynefallende blomster fra sen vår til Falla € ™ s første frosten. Selv om disse blomstene kan nå opp til 7 meter i høyde, deadheading dem rutinemessig og periodevis knipe tilbake unge stengler vil stimulere til utvikling av sterkere, bushier planter.

Stauder


Vær forsiktig når du plante stauder som de vil returnere til hagen år etter år, og de fleste er ikke lett å flytte fra én del av tunet til en annen. Høye stauder, som for eksempel stokkroser, japanske anemoner, delphiniums og revebjelle, produsere spektakulære, høye pigger av løvverk som bærer noen av de mest glamorøse blomster i hagen. Disse praktfulle eksemplarer ser fantastisk når den plasseres langs gjerder i hytte hager eller når det blandes med andre lavere voksende flerårige planter, for eksempel iris, peoner, daylilies og Shasta tusenfryd.

Pærer


Mens de fleste pærer blomstrer tidlig på våren, høyere eksemplarer pleier å blomstre i sommer eller tidlig høst. Sen-bloomers som georginer, orientalske hybrid liljer og tuberoses nå 3-8 meter i høyde, produsere store, levende blomster i alle farger, men sant blå. Til tross for at disse pærene er vakkert å se, som de fleste pærer de ligger i dvale om vinteren og sommeren, sende opp skudd og blomster for bare et par måneder ut i året.

Blomstrende urter


Selv om de ikke er generelt tenkt som blomster, urter som beebalm, lavendel, og Løpstikke produsere stilker som spenner fra 3 til 6 meter i høyden, og legger vertikal interesse til landskapet. Den hengslete stammer bjørnen klynger av små, svært duftende blomster som ser fabelaktig i lave hekker, blandede grenser eller uformelle blomsterbed. I tillegg blomstene tørke godt og kan brukes for håndverk, arrangementer, urtemedisin og hjemmebrygget te.