Hovudside

Informasjon om Daisy Flowers

by Walther

Informasjon om Daisy Flowers

Ordet tusenfryd betyr dagens øye. I de fleste USDA hardførhet soner, tusenfryd er flerårig, som betyr at de vil vokse tilbake år etter år. I kaldere klima, vil tusenfryd må mulched over vinteren. Vanligvis er de ikke utsatt for insekter og sykdommer. Mate dem en gjødsel rik på fosfor og blomstene vil være større og lysere.

Shasta Daisy "Crazy Daisy"


Crazy Daisy er en dobbel versjon av Shasta tusenfryd. Blomstene er 2 1/2 inches i diameter med dobbelt så mye av kronbladene i en vanlig Shasta tusenfryd. Senteret er gul med hvite kronblader i forskjellige former. Crazy Daisies vil vokse så høye som 28 inches og blomstrer hele sommeren. De er hardføre, som de fleste typer jord og full solen. Crazy Daisy er hardfør i USDA sone 5 til 9.

Swan River Daisy "Blue Star"


Swan River daisy "Blue Star" er en av de minste av tusenfryd familien. Blomstene er 3/4 tommer i diameter, og hele anlegget er 8 inches tvers. Blomstene er en dyp blå, nesten lilla farge med et svart sentrum, omkranset med gult. Den ene særtrekk er det faktum at hvert kronblad ruller opp og ender i en spiss. Swan River daisy "Blue Star" vokser så høyt som 8 inches, noe som gjør den til en perfekt ramme plante. Det liker full sol og godt drenert jord.

Norsk Daisy Habanera Red tips


Norsk daisy Habanera Red tips er en av de mest spektakulære tusenfryd blomster. Det er en full dobbel med petals så små som en nål. Blomstene er 2 inches i diameter. Kronbladene er hvite med røde tips. Senteret kronbladene er stramt sammen og danner en solid rød sentrum. De fan ut derfra, gjør en ring av hvitt rundt sentrum og ender i en ytre krets av røde tips. Den engelske daisy Habanera Red Tips vokser seks inches høy og 6 inches bredt og liker delvis skygge, noe som gjør det til et godt valg for containere og blomsterkasser. Den engelske daisy Habanera Red tips er hardfør i USDA sone 4 til 8.

Gloriosa Daisy "Maya"


Gloriosa Daisy "Maya" er den første dobbel blomst i gloriosa daisy familien. Den vokser til 4 1/2 inches i diameter, har en rust-farget galopp, omkranset med lys grønn og gyldne kronblad. Planten vokser til 20 inches i høyden og 16 inches bred. Gloriosa Daisy "Maya" er et topp valg som snittblomst. Gloriosa Daisy "Maya" er også en av de mest tilpasningsdyktige, overlevende i både varme og fuktighet samt kjøligere og regnfulle klima.

Lanceleaf Coreopsis "Sternthaler"


Lanceleaf coreopsis "Sternthaler" blomstrer fra tidlig sommer til rett før første frosten. Blomsten har en mørk gyllen sentrum, omkranset med burgunder og lys gylne petals, er 2 1/4 inches i diameter og vokser til ca 18 inches høy. Dette anlegget er hardfør i USDA sone 3 til 8.