Hovudside

Hva er forskjellen mellom Epoxy & Metan emalje?

by Walther

Hva er forskjellen mellom Epoxy & Metan emalje?

Hver maling jobb har krav til slitasje, i tillegg til visuell appell. Epoxy maling tørker til en tøff, hard finish som fungerer godt på garasjegulv, for eksempel. Det fine med emalje er at det tørker til en blank overflate, noe som gjør det fungerer godt for å male kjøleskap og andre hvitevarer. Det er viktig å forstå de grunnleggende kjemiske forskjeller på de to maling stoffer, slik at du kan velge hva som er best for ditt prosjekt. Men husk at epoxy maling er ganske dyrt. Ikke bruk epoxy med mindre du virkelig trenger en super-tøff overflate.

Grunnleggende komponenter


Epoksymaling skiller seg fra annen maling fordi den inneholder harpiks. Harpiks kommer fra planter, for eksempel furutrær, og tørker til en gjennomsiktig, blank finish. Emalje maling er laget av løsemidler og bindemidler som tørker til en skinnende overflate, men den inneholder ikke harpiks.

Metan i emalje


Emaljemaling inneholder metan, som er et løsningsmiddel. Metan er et hydrokarbon som er fargeløs og luktfri. Metan er faktisk en av jordas klimagasser - naturlig forekommende i vårt miljø. Det gir emalje male sin glatthet.

Epoxy bruksområder og kostnader


Kostnaden for epoxy er betydelig, så bruk den for "industriell bruk" jobber som maler et lagergulv eller carport gulvareal. Kjøring på malt epoxy overflate eller rulle tungt utstyr vil ikke bulke eller chip det. Emalje maling, men selv om visuelt tiltalende og skinnende, kan lett holde seg til slitebaner og falle av.

Spesialprosjekt


Du kan bruke begge typer maling i visse situasjoner. For eksempel, hvis du bygger en kryssfiner båt, kan du fylle sømmer med en epoxy blanding og male resten av kryssfiner med emalje.

Applikasjons Forskjeller


Du kan børste på emalje maling eller bruke den fra en sprayboks. Epoxy, som har tilsetningsstoffer som gir et "non-slip" tekstur, er vanskelig for en DIY søknad. Rulle den på en garasje gulvet, for eksempel, er en jobb for noen opplært til å gjøre dette som eier de aktuelle søknads verktøy. Påføre epoxy for en glatt overflate krever spesielle tørketider i mellom strøk også.

Prosjekter som involverer Metal


Emalje brukes til å gi en skinnende topcoat, slik at det fungerer godt på en elektrisk rekkevidde eller kjøleskap laget av metall. Metalloverflater som vil få intens slitasje, slik som metalldeler av broer, vil kreve epoxy brukt som et pulver strøk og deretter bakt på. Du kan bruke epoxy på prosjekter som blir med metaller, tre eller plast fordi den har klebende egenskaper. De kjemiske komponentene i epoxy inneholde en herder som legger til seighet og elastisitet gir harpiksen.