Hovudside

Hvordan få Ivy å vokse opp en Trellis

by Walther

Hvordan få Ivy å vokse opp en Trellis

Eføy er en plante med mørke brede blader som klatrer opp vegger, trellises, gjerder og andre strukturer. Hvis du ønsker å vokse eføy på en espalier, plukke den typen som vokser godt i ditt område og installere et espalier. For eksempel, tåler Boston eføy nesten alle grunnforhold og vokser i USDA hardførhet Zones 4 til 8. I motsetning til enkelte klatring vinstokker, betyr eføy trenger ikke å være knyttet til espalier. Den klatrer ved hjelp av enten antenne rootlets, for eksempel engelsk eføy, eller selvklebende plater, for eksempel med Boston eføy, og utskiller et klebrig stoff som hjelper det klatre. Plante eføy i sin ideelle vekstforhold, og det vil raskt klatre et espalier.

Bruksanvisning


•  Forbered jorden under espalier ved å endre det med godt råtnet gjødsel og sand for å sikre at det er godt drenerende og næringsstoff tett. Ideelle jord føles som en oppvridd svamp når presset. Mange typer eføy vokse i alle jordtype, men trives i godt drenerende jord som er rik på organisk materiale.

•  Plant eføy på bunnen av espalier ved å grave et hull og sette roten base i hullet. Dekk rotsystemet med frisk jord og vann grundig for å bli kvitt luftlommer.

•  Vann eføy bare når toppen tomme av jorda er tørr. Ikke overwater anlegget.

•  Beskjær eføy om vinteren når det er sovende ved å fjerne 1/2 til 2/3 av den nye veksten og bli kvitt alle de døde grener. Dette holder eføy under kontroll og oppfordrer ny vekst i løpet av våren.