Hovudside

Hvordan lage en Gardenia Bonsai

by Walther

Den gardenia bonsai er en fantastisk, kraftig voksende busk som krever oppmerksomhet. Dette multistemmed, eviggrønne flerårig utvikler tykk og blank, mørk grønne blader og produserer duftende hvite blomster. En syre-lover, gardenia bonsai krever en jevnt fuktig jord miljø med mye sollys for å fremme sin sunn utvikling.

Bruksanvisning


•  Velg en godt drenert potting beholder som har mer enn ett dreneringshull i bunnen. Velg en pott som har en dybde som er litt større enn den Gardeniaa € ™ s rot masse med en bredde som er om lag to tredjedeler av diameter på sin baldakin.

•  Klargjør Gardeniaa € ™ s container før du fjerner den fra sin originalemballasje. Plassere fin netting over hver av de containerâ € ™ s dreneringshull for å hindre at røttene vokser ut av beholderen. Fylle beholderen omtrent en tredjedel av veien med jord. Bruk en næringsrik jord som er spesielt utviklet for syre-elskende planter. Transplantere gardenia raskt for å hindre sine røtter tørker ut i løpet av prosessen.

•  Plasser gardenia på en ren, flat overflate. Bruk en skarp, steril saks for å fjerne eventuelle brukte blomstrer og skrantende løvverk. Gjør flush kutt for å fremme rask helbredelse. Tynne interiør grener av den tett foliert gardenia å fremme luftsirkulasjon og sollys hele sitt interiør. Trimme tilbake kraftig voksende grener og stammer.

•  Ta din gardenia fra sin originalemballasje og legg den på en ren, flat overflate. Smuldre overflødig jord forsiktig fra Gardeniaa € ™ s rot masse. Inspisere rotsystemet tett, men håndtere nøye, som sine fine røtter er skjøre og lett skadet. Fjern bare skadet og deadened røtter fra Gardeniaa € ™ s rotsystem. Bruk en skarp, steril beskjæringssakser å fullføre beskjæring.

•  Plasser gardenia i sentrum av sin forberedt container og fylle resten av beholderen med jord. Vær sikker på at alle de Gardeniaa € ™ s gode røtter er dekket helt med jord og vann den gardenia å bosette jorda. Hell lunkent vann jevnt rundt bunnen av anlegget før vannet renner fra dreneringshull. Fylle beholderen igjen med jord, om nødvendig, for å kompensere for settling.

•  Plasser nylig puttet gardenia bonsai i en varm, solrik beliggenhet som mottar minst seks til åtte timer med full sollys hver dag. Unngå steder som opplever ekstreme temperaturvariasjoner, for eksempel i nærheten patio griller og oppvarming vents. Føl deg fri til å holde gardenia bonsai utendørs i løpet av vekstsesongen, men bringe den innendørs før temperaturen faller under 50 grader C, som det er intolerant å kjøle temperaturer.

•  Skyll den gardenia bonsai dypt og ofte for å opprettholde et fuktig, men ikke mettet, jord miljø. Tillat bare det øverste laget av jorden tørke mellom hver vanning for å forebygge helseproblemer knyttet til over- og underwatering den gardenia.