Hovudside

Hvordan bygge en Cedar Trellis

by Walther

Hvordan bygge en Cedar Trellis

En espalier er en stor aksent til enhver hage, legge struktur, skygge og grad av privatliv til en hage plass hvis brukt som en vegg. Det fungerer også som en stige for attraktive klatreplanter som klematis eller trompet vinstokker.

Bruksanvisning


Bygge en Cedar Trellis


•  Gå til et lokalt hagesenter eller barnehage og velger sedertre du vil bruke for din espalier. Inspisere sedertre nøye for å unngå å få Knotty, splitt eller skjeve stykker. For et espalier ca 6 meter høy og to meter bred, vil du sannsynligvis trenger om 15 1-by-2 stk.

•  Identifiser bitene du skal bruke både vertikalt og horisontalt. For en 6-fots med to-fots espalier, trenger du tre vertikale stykker som vil tjene både som "ryggraden" av espalier og i bakken støtteapparat, som bunnen av espalier vil bli drevet ned i bakken. Du vil trenge resten av brikkene til å kjøre over de vertikale støtter horisontalt med en hastighet på ca to sedertre stykker per vertikal fot.

•  Lås sedertre stykker eller klippe dem til ønsket lengde hvis bitene blir brukt horisontalt er lengre enn den ønskede bredden på espalier, avhengig av dine preferanser.

•  Legg ut sedertre i det følgende arrangement: sette ned de vertikale støtter, og deretter legge den første horisontale en-av-to tvers over toppen av de tre bærere som skaper en toppkant til espalier. Fikse den horisontale brikke på plass med brad nailer hvor den horisontale stykke skjærer med hver av støttene. Gjenta dette til alle de horisontale brikkene er spikret ned lengden på espalier, være sikker på å la det være minst en halv fot av vertikal lengde nederst for å bli kjørt ned i bakken.

•  Stå espalier opp og bære den hvor du vil plassere den. Ved hjelp av en hammer eller gummihammer, trykker espalier "ben" dypt ned i bakken før du har minimert sin bevegelse så mye som mulig.