Hovudside

Slik reparerer Rust på et smijerns Fence

by Walther

Slik reparerer Rust på et smijerns Fence

Lett å sveise og formbare, smijern er spesielt egnet for et bredt spekter av byggapplikasjoner. Det har blitt brukt til å lage alt fra møbler til gjerder. Selv Eiffeltårnet selv ble bygget ved hjelp av en form for smijern. Når holdes inne, er ganske lett å vedlikeholde, krever bare grunnleggende rengjøring smijern. Men på grunn av sin tendens til rust, smijern som er igjen utenfor krever mer oppmerksomhet. Hvis smijernsgjerde viser tegn til rust, ikke bekymre deg. Reparere det er en ganske enkel oppgave.

Bruksanvisning


•  Bruk en stålbørste eller sandpapir (120-til-160-grit) for å fjerne rust. Sand eller børste området rundt rust også. Hvis du planlegger å male hele gjerdet for å hindre fremtidig rust, bør du sand gjerdet helt, fjerne gammel maling og mindre områder av korrosjon. Dersom gjerdet er sterkt rustet, bruke mer grovt sandpapir, helst 80-grus eller under, for å fjerne den tunge korrosjon, og deretter følge opp med finere-sandpapir for å jevne den.

•  Bruk stålull for å buff smijernsgjerde etter at du har fjernet alt av rust. Dette jevner hovedsak jern og gir deg en bedre overflate som du kan bruke din rust inhibitor og maling.

•  Spray din rust inhibitor på gjerdet. Rust inhibitor kan bli funnet på nesten hvilken som helst jernvarehandel og er generelt billig. Rust inhibitor vil gi en beskyttende barriere mot fuktighet og fungerer som en primer for lakken.

•  Paint gjerdet med den fargen du ønsker. En blank emalje maling tendens til å gi den beste se. Hvis du ikke ønsker å male gjerdet, kan du velge å bruke bare rust inhibitor, men malingen vil gi den ekstra lag med motstand mot rust.

Tips og advarsler


  • Hvis smijernsgjerde er ekstremt rustne og sandpapir viser seg fåfengt, kjøpe en boks med marine gelé. Dette stoffet inneholder fosforsyre som spiser korrosjon. Nøye bruke noe av den sjømilitære gelé til korroderte området og la den. Følg instruksjonene på beholderen for hvor lenge det er behov for å stå på den berørte overflaten. Nytt etter behov. Husk å rengjøre gjerdet etter at du har brukt naval gelé.