Hovudside

Typene Residential Metal Taktekking

by Walther

Metall taktekking er en vanntett, brannsikre og pest-motstandsdyktig taktekking alternativ for boliger, som kan vare i en hel århundre ifølge Oppussing ekspert Tim Carter av Spør Builder. I tillegg gir taktekking en gammeldags, klassisk stil som kan passe ditt hjem - eller personlige smak - bedre enn moderne asfalt helvetesild. Residential metall taktekking er tilgjengelig i alle typer, som hver har litt ulik karakter.

Ark


Taktekking av plate metall består av flere lange, flate metallplater, som entreprenører binder sammen for å lage ett stort sammenhengende flate. Metoden for binding av arkene sammen varierer avhengig av den spesifikke variasjon av metall taksystemet man bruker. To av de vanligste systemer inkluderer stående søm og list. Med stående søm metall taktekking har arkene spesialisert kanter som kobles inn i hverandre og danner hevet sømmer. I kontrast med batten metall taktekking, entreprenører sikre arkene sammen ved hjelp av egen metall dekker stykker, kjent som lekter, som dekker sømmene.

Singel


Den vanligste alternativet for bolig metall shingel taktekking er legging av store, pre-formet paneler som skaper en illusjon av flere individuelle helvetesild. Ifølge HomeTips.com, disse panelene er vanligvis rundt fire meter lang og kan ligne utseendet på tre riste fliser, skifer fliser, spanske fliser og andre fliser stiler. Maling og tekstur-utførelser kan hjelpe gjør prefabrikerte paneler virker mer autentisk. Alternativet til å bruke paneler er å installere individuelle metall fliser, som krever montering av hver enkelt flis til den underliggende takkonstruksjonen.

Flate


Mens de fleste generelle entreprenører kan installere ark og grus metall taktekking, installere en flat metall tak krever opplevelsen av en mester taktekker, som Tim Carter rapporter. Taktekking består av flere metallplater eller paneler, som en taktekker lodde sammen og deretter hamre flat. Resultatet er et tak med en nesten flat, kontinuerlig overflate. Men små utstikkere ofte oppstår ved panel sømmene.

Av Material


På 1900-tallet, folk ofte skapt flate metalltak som bruker tinn. I dag, for bruk i private hjem, er tinnbelagt stål et mer vanlig valg for flatt tak installasjon. For ark og grus metall taktekking, er aluminium et populært alternativ. I tillegg til sin motstandsdyktig-natur, er aluminium lett, noe som gjør det enklere å installere. En annen populær metall taktekking materiale er stål, som, selv om tyngre enn aluminium, er betydelig mer stabil. Noen av de dyrere alternativene inkluderer kobber, som er motstandsdyktig mot riper og blekner til en lys grønn-blå farge; legeringer, som er metaller som produsenter skaper ved å kombinere sammen flere metaller, og i noen tilfeller andre elementer; målet er å maksimere bestemte kvaliteter. Det er for eksempel rustfritt stål av en legering som brukes i metall taktekking som er utrolig motstandsdyktig mot korrosjon og rust.