Hovudside

Er Hydrangea en monocot eller dicot?

by Walther

Er Hydrangea en monocot eller dicot?

Hortensia er lite vedlikehold blomstrende busker som gir farge i hagen om sommeren gjennom høsten. De vanligste sortene er to former for Hydrangea macrophylla, ofte kalt mopheads og lacecaps. Navnet "hortensia" kommer fra det greske "hydra" som betyr "vann", med referanse til plantens stort behov for vann - spesielt for sine brede blader - og "angeon" som betyr "kar", med referanse til formen sin sæd kapsel.

Monocots og dicots


Hortensia er angiosperms, som er blomstrende planter. Med mer enn 250.000 beskrevne arter av angiosperms botanikere delt angiosperms inn i to hovedgrupper - monocots og dicots. "Mono" betyr "en," og monocot betyr planter, som for eksempel gress, begynner livet med ett blad, eller hjerteblad. "Di" betyr "to", og dicot betyr plantene, inkludert hortensia, begynner livet med to blader eller cotyledons. Monocot og dicot frø hver har et frø frakk, et embryo anlegg og lagret næringsstoffer. Cotyledons absorbere næringsstoffer i frø til frøplante utvikler sine første ekte blader og begynner fotosyntese.

Kjennetegn


Når moden, bladene av monocots er lang og tynn, og dicot bladene er bred. Monocots 'store årer er parallelle og stripe-lignende; dicot årer armen ut. Monocots har blomster deler i multipler av tre; dicot blomst deler er produsert i multipler av firere og femmere. Monocot pollen har en enkelt fure eller pore; dicot pollen har tre furer eller porer. Stem vaskulære bunter - væske gjennomføre kanaler - er spredt i monocots; stammer vaskulære bunter danner en ring i dicots. Monocots 'røtter spire fra ulike deler av anlegget; dicot røtter utvikles fra radicle, til den første delen av en frøplante dukke under spiring. Monocots har ikke sekundær vekst; dicots vanligvis produserer sekundær vekst.

Fuzzy Forskjeller


Linjene mellom monocot og dicot klasser er ikke alltid klart, ifølge University of California Museum of Paleontology. Planter som heter paleoherbs har en blanding av egenskaper som ikke forekommer sammen i de fleste andre blomstrende planter. Den Nymphaeales, eller vannliljer, for eksempel, har årer som forgreiner seg ut, som dicots, men har også det som kan være et enkelt cotyledon, ligner monocots. Botanikere er ikke i stand til å avgjøre om frøblad er en single-flikete cotyledon eller to som har smeltet. Ifølge museet, er dette "uklarhet" på grunn av den delte herkomst av de to gruppene.

Angiosperms


Angiosperms utgjør ca 90 prosent av planteriket. De lever i nesten alle typer land, med unntak av de kaldeste områdene ved polene og fjelltopper. Blomstrende planter er også vanligvis delt inn i ettårige, biennaler og stauder. Ettårige lever hele sin livssyklus fra frø til blomst til frø i en vekstsesong. Stauder vokse og blomstre i mange år; anleggets øverste dør tilbake hver vinter og regrows følgende våren. Biennaler trenger to år å fullføre sin livssyklus. Deres vekst de første års resultater i en liten rosett av blader nær jordoverflaten. De produserer blomster og frø i det andre året og deretter dø.