Hovudside

Er Dampvaskere Trygt for laminatgulv?

by Walther

Er Dampvaskere Trygt for laminatgulv?

Laminatgulv er laget av flere lag med komprimert materialer, som skaper en slitesterk overflate som etterligner utseendet på nesten hvilken som helst annen type gulv. Spesifikke rengjøringsmetoder må brukes på laminatgulv.

Laminat Care


Laminatgulv bør feies, tørr mopped eller støvsuges med jevne mellomrom. Av og til kan de rengjøres med en fuktig mopp og en spesielt formulert laminat gulv renere. Flekker kan rengjøres med en blanding av en kopp ammoniakk eller hvit eddik og 1 liter vann.

Steam Rengjøring


Damprensing er ikke anbefalt for laminatgulv grunn av det faktum at innføringen av vann vil deformere laminatet. Når skadet, kan laminatgulv være vanskelig eller umulig å reparere. Overflødig vann bør tørkes opp med et håndkle eller klut umiddelbart.

Betraktninger


Ikke installer laminatgulv i områder hvor mye fuktighet kan samle seg, eller sted dørmatter eller området tepper like utenfor laminert områder for å minimere vannskader. Ikke bruk såpe, voks eller andre produkter på laminat overflater. Den spesielle toppbelegget ikke trenger å være re-ferdig eller renset på annen måte i tillegg til renseri og sporadisk fuktig mopping.