Hovudside

Hva som forårsaker sopp å vokse i et bad?

by Walther

Hva som forårsaker sopp å vokse i et bad?

Selv om tanken på sopp som vokser på badet virker litt ekkelt, ideelle forhold eksisterer for en sopp til å blomstre. I nærvær av fuktighet, høy luftfuktighet, kulde og mørke, kan sopp gjøre sitt hjem på badet.

Sporer


Soppsporer finnes på klær, i håret og under negler. En god børste og dusj vil vanligvis vaske dem i vasken, eller så du trodde. En klebrig Spore er alt som trengs for å heie på badet avløp. Spores kan bli luftbårne på tåken fra dusjen og lande hvor som helst.

Fuktighet


Sopp favorisere fuktige miljøer, og badene er det perfekte sted for dem å blomstre. Hver gang en person tar en dusj, skaper vannet en fin tåke som klynger seg til alle overflater. Ofte badet døren er lukket etter dusjen, og dermed låsing i fuktighet som sopp elsker.

Næringsstoffer


Sopp har ikke klorofyll og kan ikke utnytte sollyset til å lage energi; i stedet, de får næringsstoffer fra kompost eller skitt som vasker ned badet vasken eller dusjen renne. Mycel eller slimes lagt frem av sopp fange skitt og enzymer og konvertere dem til brukbare karbohydrater.