Hovudside

Informasjon om Spartan Blueberry Plant

by Walther

Informasjon om Spartan Blueberry Plant

Blåbær har lenge vært regnet som en antioksidant-rike "super frukt." Disse antioksidanter kjempe mot frie radikaler, som kan forårsake kreft og hjertesykdom, blant andre sykdommer. De er også spekket med vitaminer og bidra til å styrke immunforsvaret og holde kroppen sunn. Den spartanske blåbær er en rekke plante som lett kan dyrkes hjemme.

Beskrivelse


Spartan blåbær planter blomstrer om våren. De produserer hvite blomster og kan bli opptil 6 meter høy og seks meter bred. Disse løvfellende plantene mister bladene om høsten, og inneholder løvverk som skifter farge til oransje og rødt. Bær av den spartanske er lyseblå og kan vokse til diameteren på et kvartal. Bærene er veldig søt og tangy-smaker.

Planting Krav


Spartan blåbær planter vokser best i godt drenert jord som inneholder kompost. Organiske stoffer er fordelaktig for anlegget. Jord som er for tykk vil føre til at Spartan blåbær plante å vokse lite eller ingen frukt. Blåbær anlegget krever også et sted som er utsatt for full sol i minst åtte timer hver dag. Dette anlegget bør plantes på den østlige eller sørlige siden av hjemmet for å sikre at den får tilstrekkelig sollys.

Beskjæring


For de tre første årene, er litt beskjæring er nødvendig for den spartanske blåbær anlegget. Bare døde eller skadede grener bør fjernes. Etter tre år, er det trygt å fjerne gamle stokker og greiner som ikke produserer mye frukt. Anlegget skal beskjæres tidlig om våren for å fremme ny vekst.

Vanning


Som med de fleste planter, krever den spartanske blåbær hyppige, konsekvente vanning. Hold jorden fuktig og vann anlegget minimum en gang i uken. Det kan være nødvendig å vanne oftere, hvis anlegget er plassert i et varmt miljø hvor jorden tørker ut. Vanning den spartanske blåbær tilstrekkelig vil sikre en sterk, sunn plante.

Høsting


Friske blåbær vil være klar til å høste fra sen vår til tidlig høst. Anlegget skal produsere frukt kontinuerlig, bære frukt for mye lenger enn de fleste andre varianter av blåbær. Høsting av blåbær bør gjøres for hånd.