Hovudside

Hvordan Clean Grønn mold ut av en 6-Gallon Water Jug

by Walther

Fuktighet i en lukket beholder gir et godt miljø for muggvekst, og vekst av andre organismer. Vann mugger kan for eksempel utvikle alger. Den grønne materialet du ser i kannen kan være enten mugg eller alger - metoden for å fjerne disse og desinfiserende vann jug er den samme, uansett hvilket stoff det er.

Bruksanvisning


•  Tøm ut den gamle vann fra kannen, hvis det er aktuelt. Hell i 2 ss. av flytende oppvaskmiddel.

•  Fyll vannkannen halv full av varmt vann fra en kran. Bruk en lang håndteres flaskebørste til å skrubbe den indre bunn og vegger av jug, spesielt områder med synlig mugg. Hold skrubbe til du fjerne alle mold du kan.

•  Hell vannet ut av beholderen, og deretter skylle den med varmt vann inntil vannet som kommer ut er ikke lenger såpe. Hvis noen små spor av mugg gjenstår, ikke fortvil - de neste trinnene skal ta vare på den.

•  Tilsett 2 ts. av blekemiddel og to kopper varmt vann i beholderen, i henhold til forholdet mellom vann og blekemiddel foreslått av Centers for Disease Control and Prevention. Sett lokket på kannen, og riste kannen slik at blekemiddel og vann berøring alle innvendige overflater.

•  La kannen stå uforstyrret med lokket på i en halv time. Skyll kannen med varmt vann.

Tips og advarsler


  • Selv om ingen mugg eller annet materiale er synlig, bør du rengjøre en mugge regelmessig. Vask og sterilisere kannen hver fire til seks måneder ved hjelp av blekemiddel som er nevnt her.