Hovudside

Orange Tree er mister Blomster

by Walther

Orange Tree er mister Blomster

Appelsintrær er dyrket for sin behagelig aroma, visuell appell og mest av alt, saftig frukt. Disse trærne er innfødt til og trives best i varmt klima, men dverg varianter kan dyrkes i containere innendørs i kaldere klima. Før treet produserer frukt, produserer den duftende, delikate hvite blomster. Disse blooms deretter vokse inn i den spiselige frukt. Ofte appelsintrær oppleve blomstre slipp, når de blomstrer falle fra treet uten å produsere frukt.

Normal Blossom Drop


Hver sitrus treet, inkludert appelsintrær, gjennomgår en periode med blomstre slippe hver vekstsesong. Dette er en normal prosess og om det kan være frustrerende å gartnere, er ingenting å være bekymret. For eksempel, på dverg oransje tre varianter, de første oppblomstringer av sesongen dråpe i mengder som tilsvarer opp til 80 prosent av nye blomster. Påfølgende dråper av den lille, nye frukt oppstå i ukene etterpå. Appelsintrær som gjennomgår normale perioder med blomst dråpe er fortsatt meget produktiv, og dette er ingen tegn til sykdom eller andre problemer. Det er bare en del av prosessen med å vokse appelsintrær.

Pollinering


Riktig pollinering er nødvendig for appelsinblomster for å utvikle og holde på treet. I de fleste tilfeller oppstår pollinering når insekter flytter fra blomst til blomst eller selv når vinden rister blomstene og distribuerer pollen. Denne pollen da stimulerer blomsten å utvikle seg til frukt. Hvis pollinering ikke forekommer, de blomstrer aldri begynner å utvikle seg til frukt og er ubrukelig til treet. Trærne deretter slippe unødvendige blomstrer. Utendørs appelsintrær sjelden har denne pollinering problem. Innendørs trær er mest sannsynlig å lide mangel på skikkelig pollinering, selv om det kan utføres manuelt ved forsiktig å riste treet eller blåser på de blomstrer du kan nå.

Sykdom


Plantesykdommer er en annen faktor som kan påvirke blomster av et appelsintre. Selv om de fleste blad dråpe er ofte forbundet med sykdom, frukt og blomsterfall kan også forekomme. Sopp- og virussykdom, slik som canker eller sykdom på planter, er svært vanlig blant appelsintrær. Når disse sykdommene er identifisert, gir rask behandling for å lagre data. Anti-sopp eller anti-virus-produkter er ofte brukt på trær for å drepe sykdom, men svært dårlig infiserte trær bør fjernes helt og kastes. Sykdommen går fra tre til tre gjennom insekter, dyr, vind og til og med vann. Hvis venstre ubehandlet, ikke bare vil treet miste blomster, men det vil etter hvert miste sin levetid.

Alder


Appelsintrær må nå en alder av modenhet før de kan ordentlig produsere frukt. Selv i sine yngre år trærne produsere rikelig blomstrer, disse blomstene har ingen reell sjanse til å utvikle seg til mye annet. Treet gjenkjenner disse blomstene som unødvendig og slipper dem etter kort tid. Et appelsintre må være minst tre år gammel før den holder de blomstrer lenge nok for dem å frukt. Hver blomst før fylte 3 og noen ganger fire er droppet. Selv etter forfall flertallet av blomster produsert av treet fremdeles slippe, selv om mange fortsatt på treet som frukt.