Hovudside

Planter som vil legge til en Stucco Wall & krype opp

by Walther

Planter som vil legge til en Stucco Wall & krype opp

Creeping vinstokker er ideelle planter til å vokse over en stukk vegg. Deres etterfølgende evner og sterke tentakler feste med liten innsats for å skape en frodig, grønn design. Løpende eviggrønne vinstokker er ideelle fordi de fortsatt sin levende grønt hele sesongen og er en fargerik kontrast. Vokser den snikende vintreet i næringsrik jord å krype opp og rundt veggen. Alternativt, hvis du ikke har frisk jord, plante vinranker i containere ved foten av stukk vegg.

Vinranker


Vinranker er hardfør flerårig vinstokker som lett klatre opp stukkvegger for en langvarig tillegg til plassen. Unge grapevine tentakler er veldig sterk og ser slående innramming en stucco uteplass vegg for en grand, frodig inngang. I løpet av sommeren, Grapevine blader fylle stukk vegg med lyse grønne blader. Den dingler frukt av druer i kontrast til de lyse blader for en duftende sommer vintre. I høst, bladene utdype til en blodrød farge for å gi farge mot stucco veggen. Vinranker vokser best i hardførhet soner 5 til 8.

Moonflowers


Dette Twining årlig vintreet er en rask snikende plante som vil ha stukk vegg dekket med lyse blomster på kort tid. Moonflower har duftende 5 tommers blomstrer som hvirvler åpent i skumringen, og nær ved daggry, derav navnet Moonflower. Den snikende løvverk vokser opp til 15 meter i høyde med hjerteformede blader. Moonflower foretrekker fuktig, godt drenert jord og full sol for å trives. Fargene på denne lyse blomst inkluderer hvit, rød, lilla og blå. Den attraktive, tett løvverk er lys grønn og og ideelle vokst over vegger, lysthus, gjerder og trellises. Innramming en stukk vegg, er Moonflower perfekt. Den beste USDA hardførhet sone for Moonflowers er 8.

Klematis


Denne fargerike coiling vintre har evnen til å klatre opp stukk vegg raskt. De lyse oppblomstringer av de klematis legge bursts av farger til landskapet og vokse opp til 25 meter i høyden, ideelt for å dekke en stukk vegg. Duftende, hvite blomster dukker opp hver vår for å lyse opp landskapet. Bladene av klematis er mørke grønne, blanke og kontrast pent med fargerike blomster. Klematis vintreet foretrekker godt drenert jord og full til delvis skygge til å trives. Denne enkle dyrker er veldig populært vokser langs postkasser og lyktestolper. Klematis er best egnet til USDA hardførhet soner 7b til 9.

Jasmine


Dette semi-evergreen til løvfellende vintre har en rask vekst. Sin Twining løvverk produserer hvite duftende blomster på forsommeren. Jasmine vintreet vokser opp til 8 meter i høyde og foretrekker full sol til delvis skygge til å trives. Snik jasmin foretrekker også fuktig, godt drenert jord. Dette hardfør vintreet er tørke-tolerant, perfekt for varme, tørre klima. Jasmine vokser best i USDA hardførhet soner 7b til åtte.