Hovudside

Hvordan kan et Tomato Cage arbeid?

by Walther

Hensikten med en Tomato Cage


Tomat bur er sylindriske stålkonstruksjoner og handle som et espalier, slik at anlegget kan bruke den som støtte som det vokser. Uten støtte, kan vekten av den voksende tomat føre til at anlegget å henge ned eller bøye, og fruktene kan berøre bakken, hvor de er mer sannsynlig å bli angrepet av skadedyr og være mer utsatt for sykdom og råte. Når du bruker en stake for tomater, må du stadig knytte det som planten vokser for å sikre riktig støtte. En tomat bur eliminerer behovet for å binde og gir anlegget med all-around støtte som det vokser. Å være laget av wire, betyr det ikke hemme plantens naturlige spirende.

Caging vs. Staking


Når du bruker en stake for tomater, må du kontinuerlig knytte anlegget i forskjellige seksjoner som planten vokser for å sikre riktig støtte. Med binding, kan tauene tidvis sette stress på en gren ved å holde den i en unaturlig vinkel, eller kan bryte en gren blir tung med frukt. En tomat bur eliminerer behovet for å binde. Å være laget av wire som omgir anlegget, betyr det ikke hemme grenene fra spirende i forskjellige retninger, øker veksten av løvverk og produserer mer frukt enn satset planter, eller planter igjen som ikke støttes.

Planting Dine Tomater


Enten du sådde tomat frø direkte i bakken, eller transplantere unge tomatplanter, bør du sette buret på plass når de går ned i bakken. Hver plante bør ha sitt eget bur. Den smale ende av buret skal skyves ned i jorden med frøene eller plante direkte i sentrum av sylinderen. Ikke sette en tomat bur over en plante som allerede har blitt plantet og slått rot, eller du kan skade og bryte røttene.

Fjerne og Gjenbruk Din Tomato Cage


Forlate buret på plass som planten vokser og spirer frukt. Hvis du fjerner den, kan du skade eller bryte røttene som har vokst rundt det og drepe din plante. Når planten dør, kan du fjerne tomat bur og bruke det for andre planter. Sørg for å vaske det, spesielt hvis din tomatplante hadde noen form for mugg, sopp, wilt eller andre plantesykdommer.

Ikke bare for Tomater


Tomat bur kan brukes til mange andre planter. De gjør gode støtter for enhver liten grønnsaksplante som drar nytte av staking, som agurk, paprika, bush bønner, squash, squash eller aubergine. Bruk dem på samme måte som du ville gjort for tomater.