Hovudside

Hvordan Sett viftemotor i en Roof Vent Fan

by Walther

Hvis du har et tak fan, også ofte referert til som et loft vifte, som har sluttet å virke, er sjansen stor for at motoren har brent ut. Når dette skjer, kan varmen som stiger opp fra innsiden av hjemmet ikke slippes ut til hjemmet eksteriør, forårsaker klimaanlegget til å bruke mer energi for å kjøle hjemmet. Skifte et tak viftemotor er ganske grei, og en nybegynner kan utføre oppgaven.

Bruksanvisning


•  Slå av bryteren forsyning elektrisitet til taket fan på hoved elektriske panelet. Arbeid aldri på et elektrisk apparat med makt fortsatt strømmer til det. Sette ned en dråpe klut for å fange støv som kan falle når du går inn på loftet / taket. Plassere en stige under taket fan.

•  Ta på vernebriller og klatre stigen. Fjern ventilen ved å skru ut skruene på kantene av ventilen. Trekk ventilasjons bort nøye, som rusk og støv kan falle fra åpningen som ventilen trekkes bort. Late utløp for noen å hjelpe deg eller klatre ned fra stigen og plasser den på gulvet. Ikke prøv å balansere ventilen på stigen mens du arbeider på fan; det kan falle og skade gulvet eller treffer et kjæledyr eller barn.

•  Finn motoren og løsne ledningene. I noen tilfeller er det bare en enkelt plugg; i andre tilfeller, elektriske ledninger går til motoren. Bruk en tang til å fjerne det elektriske anlegget hvis det ikke bare å koble fra tilkoblingen. Vær forsiktig med å trekke for hardt med hånden eller tang, som du kan skade eller ødelegge ledningene.

•  Løsne viftemotoren fra motoren montere med en skiftenøkkel eller skrutrekker. På noen taket vents er motoren sikret med bolter, på andre, med skruer. Løsne hver bolt eller skrue, men ikke helt løsne dem. Snarere gjør bolter eller skruer løs nok til å slå for hånd. Holder viftemotoren med en hånd, og deretter løsne boltene med den andre. Ikke plassere hodet rett under viftemotor; det kunne gli fra hendene og slå deg i hodet. Late viftemotoren av til noen eller klatre ned fra stigen og plasser den på gulvet.

•  Sett inn den nye viftemotor. Rett inn nytt tak viftemotor med monteringshullene og sett inn bolter eller skruer inn i motor mount. Stram boltene eller skruer med en skiftenøkkel eller skrue pistol. Stram godt mot fjellet for å unngå vibrerende eller risting. Fest ledningene for hånd. Slå bryteren på igjen og slå fan på å teste den. Sett på vent.