Hovudside

Hvordan Hem en Oval Duk

by Walther

Hvordan Hem en Oval Duk

Duker er både funksjonell og estetisk tiltalende, men uten en skikkelig hem de ikke vil vare lenge. Hem holder fibrene fra å rakne eller fanger i vaskemaskinen når de er renset. Hems kan sys enten for hånd eller med en maskin, men hånd-sy tar tid og er vanskelig for nybegynnere. Hems er den siste delen av sy en duk og må gjøres på lange dråper eller korte. Velge en lang duk dråpe for fine dining og middagsselskaper og en kort nedgang for dag-til-dag servering.

Bruksanvisning


•  Skjær kantene av stoffet, slik at de er 1 cm lenger enn den ønskede rullelengden. Fallet lengde er mengden stoff som henger over kanten av bordet. Å bestemme dråpe lengde, sett duk på bordet og måler 10 til 12 inches ned for en kort slipp lengde eller opp til 29 inches for en lang dråpe lengde. Måle rullelengden rundt hele bordet for å sikre at det er til og med på alle sider.

•  Brett falden opp så en tomme av stoff er brettet opp rundt hele lengden av duken. Skru det fast med knappenåler.

•  Træ symaskinen og legg stoffet feil side opp så bretten er synlig. Sy langsomt og forsiktig for å sikre en jevn linje. Hems for ovale duker er vanskelig fordi de alltid er buet. Fullfør hem av back-søm eller knytte trådene sammen.