Hovudside

Hvordan Grow Petunias i en Topsy Turvy Container

by Walther

Hvordan Grow Petunias i en Topsy Turvy Container

Utformet som en opp-ned beholder for tomatplanter (Solanum lycopersicum L.), suspenderer en Topsy Turvy planter blomstrende eller vegetabilsk planter på en måte som gir dem mulighet til å vokse nedover. Fordi beholderen er ovenfor sine planter, som kan vannes eller befruktede gjennom et hull i beholderen, mange gartnere synes det er et praktisk alternativ til en tradisjonell planter. Når fylt med petunia (Petunia-gruppen) og hang i en solrik beliggenhet, kommer planter i live med farge. Petunia dyrkes som ettårige gjennom store deler av USA, men de er møre stauder som kan overleve vinteren utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 11.

Bruksanvisning


•  Vent til all fare for frost passerer, og henge den opp-ned planter i en solrik beliggenhet som mottar seks til åtte timer med direkte sollys hver dag. Selv petunia klarer seg best når de utsettes for full sol, kan de tåle flere timer med skygge - helst ettermiddag skygge.

•  Vann dine petunia når deres jord tørker, og legger vann til det renner fritt gjennom planter bunn. De petunia kan trenge vanning to ganger per dag i varmt vær. Petunia bruker mye vann mens vokser, og jorda har en tendens til å tørke raskt i en opp-ned planter. Tilby dine petunia med litt skygge i varmen av dagen kan redusere tørking av deres jord, og derfor redusere Petunia 'vanning behov.

•  Påfør et vannløselig gjødsel designet for blomstrende planter. Bland det med en hastighet på 1 ss av gjødsel per 1 liter vann, og gi det til dine petunia på en sju til 14-dagers syklus. Bruk en vannløselig gjødsel for blomstrende planter som er også en blad mater for å få doble ytelser fra programmet gjødsel. Som det overskytende gjødsel drypper gjennom beholderens bunn, den lander på petunia 'løvverk, som absorberer det.

•  Fjern petunia 'falmet blomstrer ved å klikke dem fra planter med fingrene. Oppgaven, heter deadheading, holder petunia ser bra og oppfordrer videre blomstringen. Fjerne de gamle blomstene sender en melding til de plantene som de ikke har produsert nok blomster til å sette frø. De reagerer ved å produsere nye blomster. Petunia varianter merket som selvrensende krever ikke deadheading.

•  Knip av de nye bladene på grenen ender hvis petunia planter produserer lange lianer med noen blomster. Gjør tvinger så ny vekst langs stilkene og skaper tett løvverk som vil støtte blomstrer.

•  Beskjær lange lianer tilbake med en tredjedel for å holde petunia produsere blomster hele sommeren. Ved beskjæring noen vinstokker hver uke, kan du tvinge ny vekst ved foten av plantene uten å ofre de eksisterende blomstrer på de lengre vinstokker. Etter flere uker, vil hele planter bli forynget.

Tips og advarsler


  • Bland like deler torv mose, perlite og vermikulitt å skape en lett potting blanding for Topsy Turvy planter.
  • Plante ett eller to petunia planter i Topsy Turvy planter slik at deres røtter hvile inne i planter og deres løvverk strekker nedover.
  • Petunia wilt og dø raskt når den ikke er gitt tilstrekkelig vann.