Hovudside

Har Bean frø vokse bedre i jord, vann eller et vått papirhåndkle?

by Walther

Har Bean frø vokse bedre i jord, vann eller et vått papirhåndkle?

Mange grønnsaker kan spiret innendørs før planting sesongen, men frøene av bønne (Phaseolus vulgaris) er bestemt om hvor de er spiret. Bønnespirer er spist som er eller plantet i hagen. Bønner er varmt vær årbøker som vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner tre til 10.

Jord


Det beste stedet å spire bønne frø er i jorda hvor de vil vokse til modenhet. Jorda må holdes fuktig, men ikke våt. Når bønne frø er plantet i jord de kan begynne å absorbere næringsstoffer så snart de spire, selv før bladene vises. Bønner har grunne rotsystemer som spres ut i stedet for ned. Dette gjør dem mer utsatt for rot skade når transplantere unge planter, som ofte resulterer i den unge planten døende.

Håndkle


Bønne frø kan spiret på et vått papirhåndkle hvis de er transplantert raskt og nøye. Hvis du har bønner som har sittet i årevis i en pakke, er det mer praktisk å spire dem på et vått håndkle enn å plante dem i deres permanente hjem før du vet om de kan vokse. Spirende bønne frø på et papirhåndkle har noen ulemper. Når bønnene begynner å vokse må de plantes i løpet av en dag eller to, eller røttene begynner å vokse inn i papirhåndkle. Bønner har delikate røtter som ikke svarer godt til å bli forstyrret, så ikke alle planter vil overleve å bli transplantert når de begynner å spire.

Vann


Plassere bønner i vann for å spire er den minst effektive metoden. Bønne frø har en tendens til å suge opp for mye vann i våte forhold. Dette fører til at frøene til å sprekke og bli skadet. Når dette skjer vil de ikke spire. Bønne frø trenger også oksygen for å spire. Senke frøene i vann kan drukne dem. De fleste bønne frø i vann vil ødelegge fremfor spire.

Jord


Fordi bønner har svake rotsystemer som ikke vokser dypt i jorden de trenger jevnlig vanning. Jorda må være godt drenert slik at røttene ikke blir for våt, men bør også være mulched godt å holde det jevnt fuktig mellom vanning. Bønner trenger ikke rik eller sterkt endret jord; de vokser godt i vanlig hagejord. De heller ikke kreve gjødsel med mindre jorda er dårlig. Legge gjødsel kan faktisk redusere utbyttet for bønner.