Hovudside

Unike egenskapene til Mojave Aster Plant

by Walther

Mojave aster (Xylorhiza tortifolia) er en ørken flerårig plante. Denne lavtvoksende urteaktig busk produserer lavendel eller lilla blomster som blomstrer i løpet av tidlig til sent på våren, og av og til i løpet av høsten måneder etter sommerregn. Mojave asters trives i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11, og er det perfekte anlegget for å legge til farge og tekstur til en xeriscape eller rock garden. De unike egenskapene til denne planten tillate det å overleve ekstrem varme og tørke.

Mojave Aster Basics


Mojave aster anlegget står omtrent to og en halv meter i høyde. Den produserer blek lilla blomster som er omtrent to inches i diameter med gule sentre. Denne lavtvoksende busk har en naturlig avrundet skjema med lange stilker og bustete, spisse blader. Bladene og stammen farge er en blek sølv-grønn med en litt hårete tekstur. Denne busken blomster frodig, med ca 20 blomster per plante. Dette vannet effektive busk krever tørt, godt drenert jord og full solen. Rocky, er sand og grusmasser anbefales. Mojave aster ikke vokser godt i leire jord.

Desert Flower


Som en ørken staude Mojave aster er funnet voksende naturlig i tørt klima i det vestlige USA. Dette anlegget er funnet i det sørøstlige California, western Arizona, sørvestlige Utah og det sørlige Nevada. Det blir sitt vanlige navn blir ofte funnet i Mojave-ørkenen, og blir noen ganger kalt "ørken aster." Men, Mojave Aster er også funnet voksende i kløfter og steinete åssidene i det store bassenget og Sonora-ørkenen. Denne blomstrende busk trives i høyder på 2000 til 5500 fot. Det er også funnet voksende i flate områder i sand, steinete jord.

Unike Tilpasninger


Mojave aster Anlegget har tilpasset å overleve varmen, tørke og harde klimaet i ørkenen. Også kalt en flyktig plante, er det Mojave aster dvale i de varmeste og tørreste delene av året, men fjærer til livet og gjør det meste av vannet når det er tilgjengelig. Den vokser meget lange røtter til å søke dypere fuktighet i jordsmonnet. Mojave aster plante spirer etter regn vinter, og produserer raskt blomster stilker og blomster i løpet av noen få dager. Blomstene slippe sine frø på gulvet i ørkenen før planten dør tilbake. Hvis sommeren regner er nok til å opprettholde anlegget, de Mojave aster blomster igjen i løpet av månedene september og oktober.

Frø


Akkurat som selve anlegget, frøene av Mojave Aster er også svært hardfør. Når de har falt til ørkenen gulvet, disse frøene må være sterk nok til å overleve varme og tørke for å spire når det begynner å regne igjen. Mens syklus av spiring vanligvis skjer hvert år på våren, hvis det ikke er nok vann til å støtte anlegget, disse frøene er i stand til å overleve i to til tre år før de spirer.