Hovudside

Hvordan Paint linoleumsgulv

by Walther

Male et linoleum eller vinyl gulv er billigere enn å erstatte det, og hvis det gjøres riktig, kan vare en god stund. Trikset er i prep, og velge riktig klasse av maling.

Bruksanvisning


Hvordan Paint linoleumsgulv


•  Bestem deg for hva du vil gjøre med baseboard. Hvis gulvet var utslitt, sjansene er det vinyl basen er gammel også, og det er ikke vanskelig å fjerne den og sette frisk basen opp etter at gulvet er ferdig. Hvis baseboards er tre, kan du velge å male dem, eller beskytte dem med blå malere tape søkt veldig nøye.

•  Rengjør gulvene helt. En heavy duty renere som TSP vil være det beste alternativet. Hvis gulvet har noensinne blitt vokset, kjøpe noen voks stripper fra en jernvarehandel. Hvis gulvet er ikke ett hundre prosent fri for gammel voks, vil ingen maling noensinne hefte ordentlig.

•  Sand gulvet. En palm sander vil fungere veldig bra, men hvis du ikke har en slipe svamper i grov karakter vil fungere fint. Du er sliping til kjedelig gulvet og gi "tann" for primer. Ikke bli fristet til å bruke en av disse "flytende Sanders", vil de ikke fungere godt i det hele tatt. Tørk ned på gulvet før du påfører primer.

•  Bruk en bonding primer som Kilz eller XIM. Det er ikke nødvendig å gjøre mer enn ett strøk grunning, noensinne. Børste rundt kantene på gulv, deretter rulle en god lag med primer over hele gulvet. La tørke i henhold til produsentens instruksjoner.

•  Velg et gulv maling med omhu. Du vil ha mange valgmuligheter, fra vannbasert maling, til to del epoxy belegg til oljebasert dekk maling eller skipsmaling. God gulv maling vil ikke være billig og det er verdt pengene å få et belegg som vil holde opp til stor slitasje, fuktighet og gjentatt vasking. Din beste løpet av handlingen er å gå til en ekte maling butikken hvor ekte malere gå, og snakke med knowlegable ansatte. Ikke engang tenke på å få anstendig gulv maling fra en "big box" hjem butikken. De har ikke noen og de ansatte er generelt ikke godt informert.

•  Følg produsentens anvisninger for hva belegget du kjøper. Du er nødt til å gjøre to strøk med hva det er. Pusser alltid først, og bruk en mohair rull for en jevn maling jobb uten noen små koseting og lo fra valsen. Billige roller dekker er en falsk besparelser fordi de rett og slett ikke vil legge ned en fin glatt finish.