Hovudside

Ideell luftfuktighet for Innendørs tomatplanter

by Walther

Ideell luftfuktighet for Innendørs tomatplanter

Til tross for at innemiljøet er mer stabil og mer isolert fra insekter og sykdommer, kan voksende innendørs tomatplanter være overraskende utfordrende. Fuktighet presenterer et spesielt problem til innendørs tomat hagen. Høy luftfuktighet og våt løvverk bidra til de fleste tomatplantesykdommer. Lav luftfuktighet kan tappe viktig fuktighet fra anlegget ditt også. Et lukket innendørs plass kan også bidra til sykdommer som går gjennom og drepe plantene dine på et blunk.

Ideell Fuktighet


Du trenger et godt opplyst solrom å kunne dyrke tomater innendørs. Tomater trenger et minimum av seks timer per dag i direkte sollys, varme jord og 60 prosent luftfuktighet for å vokse godt innendørs. Med riktig vanning, kan tomater tåle fuktighet 40-80 prosent. Tomater kan faktisk vokse raskere innendørs, men bare hvis du gir ryddige forhold. Aircondition eller oppvarmet luft kan være så tørr som ørkenen luft.

Høy luftfuktighet


Høy luftfuktighet kondenserer på planteblader, noe som gir en havn for soppsporer som flyter rundt i lufta i de fleste hjem. Ikke håndtere våte blader eller stengler for å unngå spredning soppsporer til andre deler av plantene. Røyking og tobakk kan passere dødelige tobakk mosaikk virus til dine vinstokker. Sunshine bidrar til å redusere blad sykdommer, men også reduserer fuktigheten rundt planten. En plutselig temperaturfall i fuktig luft kan produsere kondens på blader og glatte overflater. Soppsporer og mildews samle seg i våte flekker. Tørke alt tørt og bruke et blekemiddel løsning på metall, plast og glassflater bidrar til å fjerne sporer som kan infisere plantene dine.

Lav luftfuktighet


En ekte problem om vinteren når varmen står på er svært lav luftfuktighet. Tørr luft suger fuktigheten ut av jorda rundt planten. Sjekk jorda hver to dager og vann godt nok til å holde jorda fuktig, men ikke våt. I svært tørre forhold, tåke bladene lett hver dag. En takvifte eller svingte fan nær plantene beveger luften for å holde anlegget tørr slik at den ikke tiltrekker soppsporer.

Pollinering


Tomater er teknisk selv pollinatorer, men er bemerkelsesverdig dårlig utformet for jobben. Bier og sommerfugler hjelpe til med jobben, men siden de fleste mennesker ikke liker å snu bier løs i huset, er det fortsatt for dyrkeren å gjøre jobben. Så snart blomster vises og begynne å åpne, riste eller støv tomatene med en fjærkost å hisse opp pollen. Å ha en vifte blåser forsiktig blant plantene hjelper spre pollen. Fuktighet under pollinering må være 65 til 70 prosent for å sikre at anther er "klebrig" nok fuktighet til å fange pollen. Den beste tiden for pollinering er midt på dagen når forholdene er best. Pollinerende i tidlig om morgenen eller sent på kvelden produserer mindre frukt.

Vanning


Rotsystemer for tomatplanter må være godt drenert. Rot råtne er et reelt problem med container dyrkede tomater. En avtrekksvifte som kan endre ut luften i den voksende plass i løpet av få minutter styrer ikke bare fuktighet, men også mugg, sopp og mugg sporer. Kjøre fan hver dag eller to for å holde sporer utgitt av jord eller av infiserte planter fra produserende kolonier inne din vokse. En jevn bris rundt planter reduserer også antall skadeinsekter som kan etablere på blader, stengler og frukt. Plassere dekorative steiner i skuffer under tomatplante containere bidrar til å beholde vann igjen fra vanning plantene dine og øker luftfuktigheten i rommet.