Hovudside

Verktøy Rørleggere bruke til å koble rør

by Walther

Verktøy Rørleggere bruke til å koble rør

Rørleggere følge lodding, kjemisk sveising og mekaniske prosesser for å koble rørene. Mens gjør-det-selv forbinder begrepet sveising med sammenføyning av metallkomponenter gjennom varme, rørleggere bruker kjemiske forbindelser for å skape "løsemiddel sveiser" mellom plastkomponenter, for eksempel PVC vanning rør. Mekanisk rør montering prosesser involverer gjenge rørskjøter og sporete tilkoblinger. Rørleggere bruke et spesielt sett med verktøy for hver type rør tilkobling.

Elverktøy


Rørleggere referere til sveiseprosess som forbinder kobber vannforsyning rør som lodding eller "svette" lodding. Lodding kobberrør krever rør forberedelse verktøy, rengjøring verktøy og varmeverktøy. For å forberede et rør for lodding, rørleggere bruker et verktøy kalt en rørkutter å kutte røret til riktig lengde. Rørleggere slipes en pipe og montering med et smergelpapir og en metall-bust rør børste for å fjerne urenheter fra rør og rør sittende flater før lodding. Rørleggere gjelder forandring, en forbindelse som letter lodde flyt, rengjorte kobberoverflater. Til slutt, rørleggere varme rør og rørdeler med en lommelykt montering. En lommelykt forsamlingen består av en fakkel tips knyttet til en drivstoffbeholderen.

Solvent sveising Verktøy


Løsemiddel sveising, også kjent som liming, krever kjemiske reaksjoner til å bli med plastkomponenter. Løsemiddel sveiser brukes oftest bli med PVC vannforsyning linje komponenter og ABS avløp, avfall og luft linje komponenter. Rørleggere enten bruke sager, for eksempel hacksaws eller motorsager, eller sakselignende verktøy, for eksempel PVC kuttere, å kutte plastrør før løsemiddel sveising. Rørleggere avgrade kutte rør med en fille eller smergelpapir og rene plastkomponenter med en kjemisk priming løsning kalt primer. Rørleggere gjelder et belegg av løsemiddel sveising sammensatte og bli med komponenter etter å forberede dem. Produsenter feste applikasjonsbørster til undersiden av primer og lim Blåse 'caps for å redusere rot og fremskynde VVS jobber.

Gjengede tilkoblinger


Rørleggere bruke verktøy for å skape gjengede komponenter og bli med dem. En smultring-formet skjærende verktøy kalt en dør, montert i en dual-håndtert snu enhet som kalles en die lager, kutter trådene rundt en rørets ender. En drill-lignende verktøy kalt en kran, montert i en spesialdesignet skiftenøkkel kalt en kran skiftenøkkel, kutter trådene innenfor en passende eller rør. Pipe-threading maskiner godta kraner og dør for å hjelpe rørleggere skape tråder ved hjelp av en kraftig motor. Bli med gjengede tilkoblinger krever sett med skiftenøkler, for eksempel pipe skiftenøkler å gripe avrundede gjenstander og boksen fastnøkkel eller skiftenøkler til grep komponenter med squared sider.

Grooving Tools


Rillede tilkoblinger sammenkobling av rør og rørdeler gjennom tilsvarende kanaler. Rørleggere bruke spesielle verktøy for å kutte kanaler, eller spor. Rørleggere referere til de verktøyene som brukes til å kutte fjær som grooving verktøy, roll groovers eller felles grooving verktøy. Manuelle grooving verktøy fungere ligner manuelle threading verktøy; rørleggere plassere et verktøy rundt et rør og slå et håndtak for å tvinge en skjæreutstyret gjennom rørets vegg. Hydrauliske eller motordrevet verktøy rilling håndtere rør med større diameter eller harde materialer, som for eksempel stålrør. Rillet rørskjøter sjelden vises i bolig VVS fordi de er mer egnet for industrielle og høytrykkssystemer.