Hovudside

Begrepet Going Green

by Walther

Begrepet Going Green

Going green er et konsept for folk å lære å gjøre miljøvennlige valg. Den grønne bevegelsen er dedikert til å hjelpe folk bli mer bevisst på hvordan daglige valg påvirker planeten. Going green er også et konsept som tar til orde for å gjøre små endringer for å fremme sunnere og mer miljøvennlig livsstil.

Definisjon


Going green betyr ansvarlig daglige beslutninger som gagner miljøet og bidra til å redusere avfall og forurensning. Konseptet fremmer også en livsstil for å bruke kjemiske-frie produkter, resirkulering, ved hjelp av alternative energikilder som sol og vind, og redusere avhengigheten av fossilt brensel til energi.

Historie


Ideen om enviornmentalism har eksistert siden begynnelsen av det 19. århundre. I 1969 Cuyahoga i Cleveland, Ohio, ble så forurenset at det tok fyr. Den voldshandling av denne hendelsen er da ideen om å beskytte miljøet ble en folkebevegelse. Dette fødd den amerikanske conservationism og beskyttelse av miljøet, ifølge CNN.

Katastrofen i Cuyahoga ført til økt bevissthet om problemet forurensning i USA. Det ga støtet til den første Earth Day ferie, feiret i 1970, noe som førte til opprettelsen av miljøvernorganisasjoner, utgivelse av bøker og informasjon om hvordan man kan leve grønt ved å redusere avfall og gjenvinning. Bevegelsen ble så sterk og populær at Richard Nixon ble grunnlagt og undertegnet i loven Environmental Protection Agency i 1970.

Advarsler


Siden 1970-tallet, kjendiser og verdens tall snakket ut for å bringe oppmerksomhet mot miljøvern. I 2006 tidligere visepresident Al Gore produsert dokumentaren "An Inconvenient Truth", som presenterte vitenskapelige data som viser tegn på global oppvarming, noe som kan føre til ødeleggende miljø events.This prosjektet brakt oppmerksomhet til den grønne bevegelsen og drevet verden bevissthet og behovet for alle til å gjøre endringer for å beskytte planeten.

Misoppfatninger av Going Green


Going green betyr ikke nødvendigvis store endringer. Going green innebærer små endringer i daglige beslutninger som er miljøvennlig og ansvarlig. For eksempel å kjøpe en organisk produkt eller endre lyspærer til energieffektive de er en del av å gå grønt. Tanken er at hvis alle gjør en liten del, vil disse handlingene legge opp til større endringer.

Enkeltpersoner Roller


Grønne handlingene inkluderer vende vann mens du pusser tennene og slå av all elektrisitet når du forlater et rom for å spare vann og elektrisitet. Turgåing og riding sykler er en annen måte å spare på fossilt brensel og redusere luftforurensningen. Bruk av kjemiske-free rengjøringsmidler er en annen måte miljøvennlig skritt siden mange rengjøringsprodukter inkluderer sterke kjemikalier som skader miljøet.

Gjenvinning er også en del av å være grønn. Dette omfatter ikke bare bringe bokser og flasker til gjenbruksstasjoner, men også donere uønsket klær, bøker og møbler i stedet for å kaste dem bort.

Bedrifter Endringer


Bedrifter endringer som bidrar til den grønne konseptet inkluderer utskrift mindre å kutte ned på mengden papir som brukes, investere i energisparende kontormaskiner, for eksempel datamaskiner, skrivere og kopimaskiner, evaluere hvordan avfallet kastes og ser inn mer ansvarlig og miljø metoder. Bedrifter kan også vurdere hvordan å kutte ned på forurensning og finne alternativer til fossilt brensel til energi.

Betraktninger


Going green reduserer avfall og forurensning og endringene har ofte liten eller ingen kostnader og spare penger gjennom bevaring innsats. Men å gå grønn med utstyr og energikilder kan medføre en høy startkostnaden deretter ta flere år for teknologien til å betale for seg.