Hovudside

Er en Oak Tree et monocot?

by Walther

Er en Oak Tree et monocot?

Arter av eik produsere imponerende kroner med noen ganger flikete men brede blader og høyder på opptil 90 meter og mer. Disse trærne begynte sin utvikling flere millioner år siden, og har siden blomstret og kolonisert flere forskjellige habitater. Mens gamle, eiketrær er en del av Tofrøbladede planter eller magnoliopsida klasse og ikke den mer gamle monocot eller Liliopsida. Dette bestemmes fra flere fysiske funksjoner som Oaks dele med andre dicots.

Seed Leaf


Funksjonen som mest direkte gir eik klassifiseringen som en dicot i stedet for en monocot er bladet struktur det viser innen eikenøtt og ingenting at det bærer gjennom til voksenlivet. Som en embryonale plante, eiketrær har to frø blader, eller cotyledons. Dette betyr at når den første stammen kakker gjennom frø skall, vil to bladene utfolde seg på selv poeng på toppen. Monocots har bare en cotyledon og mangler symmetri som har dikotyledoner.

Vaskulær Struktur


Klippe opp en eik er en annen måte å finne avslørende tegn på sin status som en dicot. Venen struktur i bagasjerommet på et eiketre, som med andre dicots, er strukturert i et ringemønster, flyter jevnt gjennom hele anlegget på grunn av sin mønstrede distribusjon. Enfrøbladede planter vaskulær emisjonen er relativt ustrukturert, med vaskulære bunter spredt over hele bagasjerommet system ved tilsynelatende tilfeldig frekvens.

Root Development


Røttene til eik, som alle dicots, er en refleksjon av den vaskulære strukturen i treet, med ekspanderende støtte røtter som stråler ut fra en sentral rot i en organisert måte. Dette sentrale rot er radicle, roten som først kakker ut av frøet i løpet av anleggets spiring og, i dicots som eik, blir denne roten grunnlaget for hele rotsystemet. I monocots, de radicle rot visner og dør som nye root strukturer dukker opp for å absorbere vann.

Retikulert Leaf årer


Bladene av ulike arter av eiketrær varierer i størrelse, form og lapp teller. Likevel, er en ting de alle har til felles tilstedeværelsen av små hjelpe vener som skyter ut fra hovedkanalen kjører gjennom sentrum av bladet. Dette er en av grunnene til noen eikeløv er så store, og det er en egenskap som deles av alle dicots. Monocots ikke har hjelpe årer.