Hovudside

Hvordan å dele rosebusker

by Walther

Hvordan å dele rosebusker

Økende roser fra borekaks er relativt enkel. Men ikke alle roser som er aktuelle for å dele. Noen av de nyere hybrid roser må bli podet av en profesjonell. Antikk eller "gamle roser" er spesielt lett å formere seg. Sensommeren og tidlig høst er de ideelle ganger for å lage stiklinger, men nesten enhver tid av året vil fungere.

Bruksanvisning


•  Velg en sterk stokk som har 4:56 blader. Stokken bør være sykdomsfri og insekt-fri. Den skjærende må være 6 til 8 inches. Trim toppen av skjære i en 45 graders vinkel, og ved bunnen av kappe trimme en annen 45-graders vinkel like nedenfor en sidegren, og etterlot en "heel" på bunnen. Plassere i vann.

•  Bland en del perlite eller vermikulitt og én del potting jord, og fylle et torv pot eller 6-tommers plastbeholder.

•  Fjern den nederste bladene og holde minst to på toppen. Med en hansker hånd,
trykk mot hverandre torn og pop den av, forsiktig for ikke å skade knoppene. Foreta en smal, 1-tommers viklet på hver side av undersiden av skjære.

•  Lag et hull i sentrum av den fremstilte potten. Dypp kutte i rooting hormon,
og sett den inn i potten. Fast jord og vann med en fin spray. Merke skjæring med Rosens navn og dato.

•  Klipp to lengder av ledningen lang nok til å gjøre en bue over potten og danner en ramme for din "drivhus". Sett potten i plastposen og fest den med en uavgjort.

•  Plasser potten i et varmt, lyst sted, men unngå direkte sollys. Hold jorden fuktig. Når nye bladene vises, vil du vite at skjære har vokst røtter. Denne prosessen tar normalt er fem til åtte uker.

•  Overfør forankret skjæring til en 8-tommers eller større potten fylles med organisk pottejord. Sørg for at alle røttene er dekket. Legg til en langsom utløsning gjødsel i jordsmonnet. Holde anlegget i kjølige skyggen for en til to uker, deretter gradvis utsettes for direkte sollys i flere timer om dagen. Lage flere hakk i plastposen og utsette anlegget for et par dager, slik at det å bli litt tørrere før transplantasjonen. Transplantasjon til hagen din i omtrent seks måneder.