Hovudside

Hvordan koble en BBQ til en Propan Tank

by Walther

Hvordan koble en BBQ til en Propan Tank

Propan BBQ Grillene er et populært alternativ for utendørs matlaging. De er enkle å tenne og raskt varmes opp, og dermed redusere den tiden som trengs for å forberede et godt måltid. Propan griller kommer i en rekke størrelser, men de alle kommer i en lignende rektangel form. Rammen av grillen vanligvis er bygget for å huse propantanken som gjør det enkelt å flytte hele enheten. Når propangass er tømt fra tanken, kan den fjernes og enten erstattet eller etterfylt og re-festet til grillen.

Bruksanvisning


•  Undersøk propan tank vier oppmerksomhet til ventilen og forbindelsestråder. Hvis ventilen eller gjengene er bøyd eller ute av form, kan det være en lekkasje når den er koblet til grillen. Sjekk også kroppen av tanken for bulker eller rustne områder da disse kan forårsake propan lekker fra tanken.

•  Bær propan tank til BBQ og plassere den under koke delen av grillen i det angitte området. Det angitte området vil være flat og ha en brakett for å feste tank til grillen. Det vil også være nær propan kontakten på BBQ.

•  Skyv braketten fra BBQ på propantanken og skru på plass. Kontroller at tanken er stabil og ikke beveger seg frem og tilbake. Tanken skal passe perfekt inn i det angitte området.

•  Fest propan kontakten fra BBQ til propantanken ved å plassere kontakten på gjengene propan tanken og vri den mot klokken til for hånd. Ikke stram med verktøy; hånd stramme bare. Teflon tape kan brukes på gjengene på propantanken før feste kontakten for å garantere en tettsittende passform.

•  Slå på ventilen til propantanken og se etter gasslekkasje. Propan har en tydelig lukt, og kan lett oppdages hvis det lekker fra tanken eller koplingen. En liten brusende lyd også vil indikere en lekkasje. Hvis det oppdages en lekkasje, må du straks slå av ventilen og ikke bruke inntil BBQ eller propan tank problemet er løst.

Tips og advarsler


  • Alltid endre en propantank i et godt ventilert område, helst utendørs.