Hovudside

Ideer til hvordan bygge en Square Pyramid jordbær Planting Bed

by Walther

Ideer til hvordan bygge en Square Pyramid jordbær Planting Bed

Jordbær pyramidene gir mulighet for store mengder bær skal dyrkes i små rom. Rammer av redwood blir fylt med jord, stablet på toppen av hverandre og beplantet med bær hele veien til toppen. Dette er en form av vertikal eller terrasse hage.

Forbereder Soil


Bruk en jord blanding besto av 16 kubikkfot av hagejord, 6 kubikkfot torvmose, 3 kubikkfot landbruket sand og £ 1 av gjødsel med fem enheter nitrogen, 10 enheter fosfor og 10 enheter av kalium, eller 5-10- 10 gjødsel. Dette gir blandingen evnen til å renne godt og har nok næring til å mate bær. Blande godt med en spade i et flatt underlag på lag før alle materialene er kombinert.

Bygge pyramiden


Gjør bunnen av pyramiden ved spikre fire 6-foten lange med 6-tommers brede redwood styrene sammen i en firkant. Plassere den i hagen og sikre den ved å spikre fire 12-tommers lange trepinner i innvendige hjørner. Kjør innsatsen i bakken slik at overflaten er selv med i styrene. Nail innsatsen til styrene og fylle plassen med jord blanding, slik at det er en 2-tommers frivolumet øverst til sikre jord vil ikke vaske ut når det er vått. Midten nivå er laget av spikre fire fire meter lang med 6-tommers brede planker sammen. Plassere denne strukturen på toppen og i midten av 6-fots square, sette inn innsatsen og fyll med jord blanding. Den øverste nivået er laget sammen med fire to meter lang med 6-tommers brede planker spikret i en firkant, plassert på toppen, satset og fylles med jord.

Planting Jordbær


Plant ni planter fordelt 8 inches hverandre i den øverste nivå, 16 planter 9 inches hverandre i midten nivå og 28 planter 9 inches hverandre i basisnivået. Jordbærplanter bestå av blader, røtter og en krone hvor løvet kommer sammen. Kronen må aldri dekkes med jorden og heller bli ute av jord flere inches. Det skal være like på jord nivå.

Potensielle problemer


Jordbær må minst åtte timer med sol per dag, så plasserer pyramiden i et solrikt område. Pyramider trenger ekstra beskyttelse i kalde regioner fordi de sitter over bakken. Mulch pyramiden med 8 inches av halm etter at jord fryser. Gi ekstra vern av innpakning burlap rundt pyramiden. Unngå å plante jordbær hvor Peppers, poteter, aubergine, okra, tomat eller torv ble plantet i en fireårsperiode. Sykdommer igjen i jordsmonnet kan ramme de jordbærplanter.