Hovudside

Sikkerhet for Top Håndtak Motorsager

by Walther

Sikkerhet for Top Håndtak Motorsager

Motorsager kan hjelpe deg å gjøre en rekke gjøremål raskt og effektivt. Men de kan også være svært farlig hvis du ikke bruker dem riktig. Av denne grunn bør du lære om motorsag sikkerhet før du bruker en motorsag og holde verktøyet borte fra barn. Følg spesifikke produsenter sikkerhetsinstruksjonene nøye som din topp håndtak modell kan ha ulike krav til sikkerhet.

Verneklær


Iført verneklær anbefales når du bruker en motorsag. Hansker kan bidra til å forhindre splinter og gi et ekstra lag med beskyttelse i tilfelle hånden treffer kjedet mens den spinner. Bruk lange ermer, bukser og arbeid sko av samme grunn. Bruk vernebriller for å beskytte øynene mot skår av tre som kan komme inn i dem. Bære et arbeid lue hvis du klipper mye tungt treverk som det kan beskytte hodet mot slag.

Machine Safety


Sørg for at maskinen fungerer som den skal før du bruker den. Gjør dette ved å se på tennene på kjeden for å sørge for at de er skarpe og at kjedet er stramt på motorsag. En løs kjede kan forårsake alvorlige skader. Ikke trekk til kjeden for mye, da dette kan føre til at det å bære ut for tidlig eller for å knipse.

Starter maskinen


Starter maskinen på riktig måte vil hindre den fra å falle på føttene eller hindre deg fra å miste balansen og falle i motorsag. Å starte en topp håndtak motorsag, sette motorsag på bakken eller arbeidsplass og holde det med én hånd. Trekk i startsnoren med den andre hånden. Forsøk aldri å starte maskinen mens du holder den i lufta. Sørg for at du er balansert når du starter motorsag.

Bruke maskinen


Hold maskinen håndtaket med begge hender når du bruker motorsag. Trykk aldri motorsag gjennom skogen. I stedet gjelder lys, jevnt trykk. Motorsag kan treffe en knute som det er skjæring som vil gjøre motorsag flytte tregere. Hvis du ikke er klar over dette og presser hardt du kan presse deg inn i kjeden.