Hovudside

Slik Care for en Moses Plant

by Walther

Moses-in-the-vugge, også kjent som Moses anlegget, er en urteaktig staude som kan dyrkes innendørs eller utendørs. Den har tykke grønne, sverd-lignende blader og vokser i små klumper som kan kommer til et to meter i høyde. Planten stammer fra Mexico, så det vokser best utenfor innenfor Znes 9 til 11 av US Department of Agriculture hardførhet skala. Dette betyr at Florida, sørlige Texas og California er ideelle steder for utendørs planting. Innendørs eller innenfor et drivhus, anlegget kan dyrkes hvor som helst, og det er en enkel plante å ta vare på.

Bruksanvisning


•  Plant eller holde Moses-in-the-vugge planter i områder med middels til lett skygge. De tåler full skygge eller full sol, men trives best med lett til middels skygge.

•  feed plantene annenhver uke, eller minst en gang i måneden i løpet av våren og vinteren, med en utvannet 10-10-10 lime-fri flytende gjødsel. Den trenger å bli matet i disse tider fordi dette er når anlegget er på sitt sesong voksende topp.

•  Vann plantene når jorden i potten er tørr eller om det har vært en lengre tørr spell, i tilfelle av utendørs beplantning. Ikke over-vann jord; det bare må holdes fuktig. Over-vanning kan føre til problemer med sykdom i plantens røtter.

•  Mist innendørs plante blader med romtemperatur vann i vintermånedene. Når været blir kaldere luften innendørs kan være tørrere, så planten trenger denne ekstra kunstig fuktighet å holde seg frisk.

•  Kontroller plantens blader for skadedyr før du legger den i hjemmet eller drivhus og behandle deretter. Dette holder skadedyr fra infesting andre planter rundt hjemmet. Sjekk også utendørs planter for skadedyr regelmessig for å holde dem friske.

•  Fjern avleggere med en liten del av rotsystemet og plante eller re-potten for å skape en ny plante. Disse avleggere er hvordan planten sprer seg, og fjerne dem vil holde anlegget ser penere og lagre behovet for re-potting til en større beholder.

Tips og advarsler


  • Moses planten trenger løs, godt drenert jord å vokse godt.
  • De med sensitiv hud bør unngå å berøre anleggets sap som det kan føre til irritasjon.