Hovudside

DIY: Hvordan kan jeg rense ut avløpsrør for My Septic Tank?

by Walther

DIY: Hvordan kan jeg rense ut avløpsrør for My Septic Tank?

Når noe går galt med septiktank, vet du. Vanlige tegn på tilstoppede septiktank avløpsrør inkluderer treg toalett rødme og avløp drenering, kloakk lukt og i alvorlige tilfeller, kloakk backup. De fleste septik-systemer har Rydde plugger eller avkortet Rydde rør i hagen et sted mellom huset og tankens plassering. I de fleste tilfeller er uakseptable tette en hindring for eksempel et barns leketøy eller en klump av sediment, eller trerøtter som har infiltrert avløpet linjen. Du kan vanligvis fjerne hindringer og tresko selv, men trerøtter krever spesielle skjæreverktøy og er best overlatt til en profesjonell.

Bruksanvisning


•  Finn cleanout plug eller Rydde rør å få tilgang til avløpsrør til septiktank. Den rensepluggen er en 4-tommers diameter, vanligvis polyvinylklorid (PVC), rør med et stort lokk som skruer på og av toppen av røret. Se etter det i kjelleren eller huset crawlspace. Hvis du ser ingen cleanout plugg, ser i hagen din for et tilgangsdeksel til inntaks avløpsrør, som ligger mellom huset og tanken. Disse avkortet avløpsrør er vanligvis metallrør med en flat, metall kum festet til toppen.

•  Plasser bøtte under renses plug røret. Bruk rørlegger nøkkel til å vri sakte cleanout plug mutter i mot klokka. Tillate rest vannet å strømme inn i bøtte, og lukk lokket. Tømme bøtten. Fortsett sakte skru renses plugg, slik at vann til å fylle bøtte og tømme bøtten før vannet ikke lenger renner ut av røret.

•  Skru renses pluggen helt og ta det fra røret.

•  Sett inn en rørlegger er skrue inn i røret og mate kabelen inn så langt det går. Du vil føle et hinder når kabelen kommer hindringen.

•  Ta tak i håndtaket på toppen av rørlegger auger og snurre skruen. Kabelen vil spinne inne i røret, hemmende seg inn i hindringer. Snurre skruen flere ganger.

•  Trekk kabelen sakte fra røret. Vær forsiktig, kan kabelen være veldig skittent og fylt med slam. Tillat den enden av kabelen til å slippe inn i bøtten. Inspisere kabel for å se om den fjernet hindringen. Hvis den ikke gjorde det, setter du kabelen igjen og gjenta prosedyren.

•  Ring en profesjonell hvis kabelen snags trerøtter. Trerot fjerning krever en kraft Auger som hugger opp røttene. Mens verktøyet er tilgjengelig på noen utleie butikker, indikerer tilstedeværelse av trerøtter i septik linjer et større problem. Fjerning av trerøtter er sjelden en permanent løsning. Uakseptable treet må fjernes og septik linjene må være grundig tømmes og rengjøres.

Tips og advarsler


  • For best resultat og for å unngå fremtidige problemer, bør septiktanken tømmes og rengjøres hver to til fem år. Ansette en septiktank entreprenør som også vil rense ut avløpsrør.
  • Helle aldri kjemikalier inn i avløp for å løse en tresko. Kjemikaliene lekke ut i omgivelsene, påvirker din drikkevann og planter og dyr i miljøet.