Hovudside

Varianter av plommer

by Walther

Varianter av plommer

Plomme trær kommer i mange forskjellige varianter og størrelser. Når du velger et plommetre, gartnere må huske på de ulike typene av plomme frukt og velge i henhold til bestemte formål og smak. Noen plommer er ofte kun brukes til matlaging, baking eller lage syltetøy eller gelé. Andre plommer er søtere og kan spises rå av treet. Plommetrær også gjøre vakre dekorative trær med sine vakre, duftende blomster og kompakt størrelse for hagen.

Burbank


Burbank plommetre er en semi-dverg frukttre bare vokser opp til 15 meter i høyden. Dette plommetre krever fullt sollys og trenger lys beskjæring etter blomstringstiden har gått. Burbank plomme trær er svært tilpasningsdyktig til ulike jordtyper. Frukten av Burbank plomme er rød-gul i fargen og har en buttery gult kjøtt med en veldig søt smak. Dette plomme variasjon begynner å produsere frukt rundt sitt tredje år med vekst, og krever pollen fra en annen rekke plommetre for god pollinering og fruktproduksjon.

Elefant Hjerte japansk Plum


The Elephant Hjerte japanske plommetre produserer saftige, søte, hjerteformede plommer med en mørk rød kjøtt. Plommene av denne frukten treet modnes i september, etter at alle andre plommetrærne har modnet og gått, noe som åpner for en senere innhøsting som utvider plomme sesongen hvis beplantet med andre varianter. Allment tilpasses de fleste jordtyper, vokser Elephant Hjerte japanske plommetre opp til 25 meter i høyden og trives i full sol med en dyp vanning i sommermånedene. Betydelig beskjæring er nødvendig, og en annen plommetre anbefales for tilstrekkelig pollinering.

French Forbedret


Den franske Forbedret plommetre vokser opp til 25 meter i høyden når modne og produserer en veldig søt plomme med en dyp lilla kjøtt. Frukten av denne varianten er ovale og modnes på sensommeren. Den franske Forbedret plommetre krever ikke noen ekstra trær for pollinering, og vil produsere sin avling i tre til fem år. Dette frukttre krever full sol og kan trives i et bredt spekter av jordtyper.

Methley


Den Methley plommetre produserer søte, saftige, røde i kjøttet plommer i tre til fem år. Denne variasjonen av plommetre krever ingen annen plomme for pollinering, og kan bli opptil 25 meter i høyden. Methley plommer er lilla-rød i huden farge og ansett som et tidlig variasjon på grunn av en tidlig høst i juli. Dette plomme utvalg krever full sol, og er viden tilpasningsdyktig til en overflod av jordtyper. Blomstene på Methley plomme er svært velduftende, noe som gjør dette plommetre en stor dekorativ og frukt-produserende treet.