Hovudside

Ved å plante Dahlia knoller i New Hampshire?

by Walther

Ved å plante Dahlia knoller i New Hampshire?

Med sine langvarig, lyst hued blomster, georginer (Dahlia spp.) Gjør en fargerik tillegg til solfylte hager. Disse flerårige planter vokse fra Knobby knoller og blomstrer fra sommer til høst. Som med andre sommerblomstrende planter som vokser fra pærer eller knoller, bør du vente til våren for å plante georginer. Dette er spesielt viktig i områder som New Hampshire, der vintertemperaturene kan ødelegge den delikate knollene.

Våren Planting


I New Hampshire, bør georginer knollene plantes i slutten av mai eller begynnelsen av juni, når jorda er blitt varmere og all fare for minusgrader har gått. To til tre uker før planting, løsne jord for din dahlia seng til en dybde på 12 inches og arbeid i en 2- til 4-tommers lag av kompost eller annet organisk materiale for å forbedre fruktbarheten og drenering. Motstå trangen til å plante georginer tidlig på våren. Våt jord og kalde temperaturer kan råtne pærer.

Fall Planting Problemer


Som med planting din georginer for tidlig på våren, planting i høst gjør at georginer å sitte i kald, våt jord som kan føre til råte. I New Hampshire, der vintrene ofte bringe lange fryser, vil Dahlia knoller bli ødelagt hvis plantet i høst eller til venstre i bakken over vinteren. Disse plantene er innfødt til Mexico og Guatemala, og plantene er i stand til å tåle en temperatur lavere enn 20 grader Fahrenheit.

Planting georginer


Georginer bør plantes i et solrikt område av hagen som mottar minst fem til seks timer med sol hver dag. Før planting, inspisere Dahlia knoller og kast noen som føler moste, ser vissen eller synes råtten. Plante hver tuber i et hull som er omtrent tre ganger så dypt som tuber er rund. Gitt 1 til 3 meter av avstanden mellom hver tuber, avhengig av den modne høyde av anlegget; høyere varianter vil trenge mer plass, mens kortere varianter kan plantes tettere sammen.

For høyere varianter av georginer, sette inn en stake eller tomat bur nær dem til å bidra til å støtte plantene som de vokser. Når du er ferdig med planting, vann området godt. Hvis du vil, legge til en 2-tommers lag av mulch til sengen for å bidra til å beholde fuktighet og undertrykke ugress.

Overvintrende georginer


Selv om georginer vokse i alle US Department of Agriculture hardførhet soner, kan knollene bare bli liggende i bakken i områder med milde vintre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 til 10. I New Hampshire, må du grave opp og lagre georginer i oktober, hvis du ønsker å lagre dem for neste års hage.

Når den første frosten ødelegger stengler og bladverk, kutte stilkene til en høyde på 4 til 6 inches. Tre til fem dager senere, grave opp knollene og tillate dem å kurere på et tørt sted i 24 timer. Bruk en myk børste til å fjerne jord fra røttene, og deretter plassere dem i sand, torvmose, sagflis eller perlite. Prøve å ordne røttene slik at de ikke berører hverandre. Oppbevar knollene i et tørt, mørkt sted som gjenstår 40 til 50 F grader til du er klar til å plante dem i løpet av våren.