Hovudside

Hvordan Deep Må jeg Plant Gladiola pærer?

by Walther

Hvordan Deep Må jeg Plant Gladiola pærer?

Gladiola eller Gladiolus vokser 2 til 6 meter høy med pigger som bærer en dobbel rad av trompetformede blomster og swordlike blader. Blomster er 1 til 8 inches i diameter og er produsert i et bredt spekter av farger.

Og blomsterknoller


"Bulb" er et generelt begrep som brukes for å beskrive kjøttfulle jordiske organer som noen planter bruker til å lagre næringsstoffer i løpet av vinteren. En gladiolen pære er teknisk sett en corm, som er en masse av vev ved foten av en stamme som lagrer næringsstoffer.

Planting


Gladiolus stengelknoller er plantet på senvinteren eller tidlig vår. The North Dakota State University Landbruk og University Extension sier jordtype og størrelse på stengelknoller bestemme avstand og dybde på planting. Generelt er stengelknoller plantet dypere i sandbunn og grunnere i tung jord.

Utvidelsen råder plante store knoller 6 inches dyp og 6 inches fra hverandre; mellom stengelknoller 4-5 inches dyp og 3 til 4 inches hverandre; små knoller tre inches dyp og 2 inches hverandre; og cormels (på størrelse med erter, nydannede stengelknoller) 1 til 2 inches dyp og 1-2 inches hverandre.

Digging Up


Gladiolus stengelknoller må graves opp og lagres hvert fall, deretter plantet på våren etter faren for frost er over.