Hovudside

Tropiske Ser Planter for blomsterbed

by Walther

Tropiske Ser Planter for blomsterbed

Tropiske planter er verdsatt for løvverk, som ofte er frodig, levende og blank, og for sine fantastiske blomster, som er tilgjengelig i omtrent alle tenkelige farger. De fleste gartnere, men ikke bor i et tropisk klima. Heldigvis finnes det en rekke tropiske ser planter som kan være godt utnyttet for blomsterbed i kjøligere klima.

Calla Lily


Et medlem av Arum familie, Calla lilje (Zantedeschia aethiopica) tilbyr gartnere spyd formet, tropiske jakt blader innrammet av eksotiske, traktformede blomster i et spekter av farger som spenner fra hvit til gul, rosa og mørk rødbrun. Vokser til en lav høyde på ca 2 meter, Calla liljer er egnet for blomsterbed. En opprinnelig fra østlige og sørlige Afrika, calla liljer gjør best i USDA sone 8 til 10. Plant blomsten i en rik, fuktig jord som er forbedret med organisk materiale som gjødsel. Calla liljer gjør best i full sol, eller i filtrert eller beskyttet sollys i varmere klima. Vann ofte i vekstsesongen, og sparsomt i løpet av vinteren.

Peruanske Lily


Nådde en gjennomsnittlig høyde på 1 til 3 meter, er den peruanske lilje (Alstroemeria "Casablanca") en tydelig ser urteaktig staude som blomstrer om sommeren med prangende, rosa og hvite flekkete blomster. Den tropiske utseende anlegget er egnet i en blomst seng eller grensen, og er hardfør til USDA sone 8. Plant den peruanske lilje i et fuktig, godt drenerende jord i enten full eller delvis sollys. Vær nøye med å se etter snegler og edderkopp midd, som begge kan bli et problem. De stive stilker av den peruanske lilje gjør det til et ideelt blomst for skjæring, utlån seg godt til en tropisk-inspirert bukett.

Hummingbird Mint


Hummingbird mynte (Agastache "Desert Sunrise") er en bemerkelsesverdig hardfør, tropisk utseende anlegg som vil vokse i USDA sone 5 til 10 år buskete flerårig vokser å være ca 3 meter eller mer, med en lignende spread. Sommer og høst bringe frem fargerike rosa og røde rørformede blomster, som er svært attraktiv for kolibrier og sommerfugler. Hele anlegget har en fristende duft som er lite attraktivt for skadedyr som hjort. Hummingbird mynte gjør best i et godt drenerende, fruktbar jord, gjerne i et fullt sollys plassering. Lite vedlikehold anlegget er moderat tørke tolerant, men vil gjøre det bra i fuktige hager.